Оценката е по-слаба от това, което очаквахме и това, което

...
Оценката е по-слаба от това, което очаквахме и това, което
Коментари Харесай

Асен Василев обяви при какво условие ПП ще се коалира с ГЕРБ

Оценката е по-слаба от това, което чакахме и това, което проучванията посочваха, само че е задоволително мощен, с цел да бъдем добра съпротива. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Той съобщи, че има две аргументи Политическа партия да не желае да договаря с ГЕРБ. 

" Артикулирахме обещанието ни, което е, че ще водим по-социална политика от ГЕРБ. По-важното е, че ние желаеме да водим една извънредно безкомпромисна политика, що се отнася до господство на закона и всички хора, които са бъркали в кацата да бъдат разследвани и да понесат силата на закона.

Няма смисъл. По-важното нещо е, че жителите направиха явен избор. Те споделиха, че избират ръководството на ГЕРБ. Попитаха ни дали ще вършим обща група с Демократична България, само че това е замяна на вота ", безапелационен е той. 

" Имахме почти толкоз депутати, колкото имат ГЕРБ. Водихме доста тежки диалози и договаряния. От едната страна бяха Българска социалистическа партия, а от другата страна бяха Демократична България.

Имаше приказки, че обединението е безпринципна, само че и трите партии искахме парите да не стигат до съответни компании, а до жителите. Когато Има Такъв Народ споделиха, че не желаят да следват тази политика, обединението се пропука и държавното управление падна с внасянето на избор на съмнение от ГЕРБ ", напомни Василев пред бТВ.

" Нека забележим всички хора на ГЕРБ, против които има спрени и смачкани следствия. Нека бъдат оттеглени от партията. Това няма по какъв начин да стане, тъй като видяхме, че хората им дадоха болшинство. Даването на признания лишава един час. Ако са направили закононарушение и желаят да се усещат като партия, дано го създадат. Това е изискването ни ", съобщи той. 

Василев сподели, че Политическа партия ще вземе втория мандат, в случай че ГЕРБ не съумеят да сформират държавно управление и ще стартира да договаря първо с Българска социалистическа партия и Демократична България. 

" Сега договарянията ще бъдат още по-тежки. Безпринципни болшинства не би трябвало да се сформират. Това, което ви споделям, е че преди да има болшинство, би трябвало да има единодушие по ясна политика. Това не е единствено сглобка от депутати. В един миг ще стане ясно дали ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени да се прочистят като партии, само че до този миг не виждам по какъв начин ще работим с тях.

Не е наша работа да слагаме условия на тези партии. Ще приказваме с тях, когато не са ръководени от хора, които са крали от държавната каса и тн. Когато се прочистят, може би, ще станат естествени партии. Основният проблем е, че този развой не стартира в последната една година. Имаха опция, само че това не се случи.

Сега народът явно харесва обещанията им. Надявам се от през днешния ден бензинът да падне с един лев, както дадоха обещание ", уточни съпредседателят на Продължаваме промяната. 

Василев съобщи, че към момента не знае дали Политическа партия ще договаря с партията на Стефан Янев, тъй като не се знае кои персони от партията влизат в Народното събрание. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР