Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя

...
Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя
Коментари Харесай

Тагарев: Няколко държави вече обявиха, че трябва да се готвим за война

" Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя все по-широко, и то най-много на военните опасности. Няколко министри на защитата, няколко висши военни ръководители и държавни ръководители към този момент излязоха с тезата, че би трябвало да се готвим за война ", съобщи Тагарев в изявление по.

" Президентът Путин има политика, която води до милитаризирането на Черно море. От две години то е сцена на интензивни военни дейности ", уточни той. " Рисковете нарастват. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим тези опасности ", уточни министърът. 

И позволи хипотезата Русия да победи във войната.

" Говорим за опасности - Русия да успее да реализира задачите си в Украйна и да продължи с нападателната си политика ", означи Тагарев.

Министърът на защитата разяснява и разкритата нова шпионска спекулация в интерес на Москва - този път с присъединяване на чиновник от ГДБОП.

" Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани в нашето общество. През последните години то е подложено на много масирана осведомителна обработка. И на тази обработка, за жалост, може би от време на време се поддават и чиновници от системата за сигурност ", разяснява Тагарев.

Той означи, че от време на време за всеки един чиновник в системата се организират изследвания .

За пътуването на българската делегация в Съединени американски щати Тагарев сподели, че е бил в първичния лист и е трябвало да организира срещи в Пентагона, само че е взето решение да не пътува и по тази причина диалозите му ще се проведат отдалечено.

" Имам уговорена среща на доста високо равнище в Пентагона, която ще проведа онлайн " , добави той. Но отхвърли да показа с кого тъкмо ще беседва. " За нас е извънредно значимо да поддържаме пламенно и непрестанно отношение със Съединени американски щати, имаме да решаваме доста значими въпроси ", съобщи Тодор Тагарев. Като образец той уточни разполагането на системите за противоракетна защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР