Оценка 4,42 са изкарали зрелостниците от Пловдив на втората задължителна

...
Оценка 4,42 са изкарали зрелостниците от Пловдив на втората задължителна
Коментари Харесай

Зрелостниците в Пловдивско с двойно повече шестици спрямо страната при втората матура

Оценка 4,42 са изкарали зрелостниците от Пловдив на втората наложителна матура тази година. Резултатът им пресмята единствено профилираната подготовка и подхожда на приблизително 62,03 от общо 100т. Това показват от Регионално ръководство на образованието. Припомняме, че тази на матурата по БЕЛ бе 3,95.
Прочетете още
Най-високи оценки и тази година е съумяла да притегли матурата по Английски език – равнище B1.1.. Учениците, положили изпит в тази дисциплинираност, са изкарали приблизително 87,2 т., което е с 1т. по-ниско от националния резултат.

След тях се подреждат зрелостниците, положили изпит по Руски език равнище B2. Те имат 77,11т., като това е с 15т. по-добър резултат от това за страната. в челната тройка попадат и учениците, полагали изпит по Химия. Последните са изкарали 76,26т. при 69,75 за страната. Дисциплината, донесла минимум точки на наложителната втора матура е Биология (34,60т.). Следват Информатика, География, Предприемачество, Математика и Музика.

Класацията на гимназиите

При втората наложителна матура, както и при тази по БЕЛ, първенци в Пловдивска област са учениците на Езикова гимназия – Пловдив. Те са изкарали са на косъм отлична оценка, с общ междинен резултат от 83,76т. Именно ученици от Английската са двамата зрелостници в Пловдив, съумели да изкарат оптимален брой от 100т.. Двамата са избрали дисциплините – Английски език В1.1. и Математика.

След тях са възпитаниците на Френската гимназия със 73,56 и Езикова гимназия „ Иван Вазов “ с 69,97т., което подхожда на 5-ци.

Прави усещане, че учениците от Математическа гимназия заемат девето място в класацията за най-успешна втора матура. На последно място обаче са зрелостниците от СУ „ Христо Г. Данов “, които са изкарали срамния резултат от 14,5т. Втори по невисок триумф са приключилите СУ „ Христо Ботев “ в Лъки, които имат 18,5т. Учениците на тези две учебни заведения са изкарали двойки по определените от тях дисциплини.

Статистиката на РУО сочи, че изкараните двойки в Пловдив са равностоен брой по отношение на тези в народен мащаб. Тройкаджиите в региона са 9,8% и са с 2% по-малко от междинното за страната. Същото се отнася и за учениците, изкарали четворки, които в Пловдив са 26 на 100 от учениците. Изкаралите 5-ца са почти същият % като в България – към 32 на 100.

При отличните оценки обаче имаме добра вест ! Броя на зрелостниците, постигнали високия резултат, са двойно повече от националния резултат. В Пловдивско те са 21 на 100 от положилите матура, като в България резултатът в 12%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР