Оценка: 3½ от 5 Още от същото: Трима крале Amsterdam

...
Оценка: 3½ от 5 Още от същото: Трима крале Amsterdam
Коментари Харесай

Киноревю: "Амстердам" на Дейвид О. Ръсел

Оценка: 3½ от 5 Още от същото: " Трима крале "
Amsterdam стартира с надпис: " Много от това в действителност се е случило ". Предупреждение, че сме в самобитния свят на Дейвид Оуен Ръсел ( " Наръчник на оптимиста " ), където фантазията и обстоятелствата са равнозначни. Наистина през 1933 година има скрит план на богаташи в сянка за слагане на мощна фигура в Белия дом, военачалник и воин от войната, на мястото на " инвалида " Рузвелт. Генералът във кино лентата е с достолепието на Робърт де Ниро.

Историческата рамка Ръсел цялостни с ексцентрични персонажи, в които човешкото проблясва ненадейно и по тази причина мощно. Заглавието " Амстердам " е метафора като " Казабланка ", място където се ревизират значимите неща - любовта и другарството, добротата и състраданието, в един свят на безпорядък.

Трима приятели от войната, която сякаш би трябвало да постави завършек на всички войни, танцуват чарлстон в Амстердам след 1918 година, единственото им време на благополучие. Военен доктор (Крисчън Бейл), здравна сестра (Марго Роби), тъмнокож юрист (Дейвид Уошингтън). Отношенията са им като в " Жул и Жим ", последните двама се обичат неразрешено.
Реклама
Обратно в Америка мъжете остават другари, дамата се изгубва в богатското си семейство. Загадъчна щерка (Тейлър Суифт) на погубен в скрит план военачалник ги събира през 1933 година В играта влизат държавни шпиони със пристрастеност към птиците, служители на реда като от фарсова комедия, тъмнокожа здравна сестра с топли очи (Зоуи Салдана), която приказва за обич над отворен мъртвец. Благи богаташи филантропи (Рами Малек и Аня Тейлър-Джой) готвят диктаторско бъдеще на Америка. Тримата приятели, всеки със своите рани, ще стопират проекта им, който е с доста днешни намеци.

Филмът е неравномерен, тук-там еклектиката разсейва от драмата. Има и актьорско разностилие - физическа комедия (Бейл) и сантиментално - нюансирана (Роби и Уошингтън). Де Ниро споява нещата към финала по Хичкок. Помага и флуидната камера на Емануел Любецки. Страстно и друго кино от марката " Дейвид О. Ръсел ".

Още от същото: " Трима крале ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР