Оцеляла жена е била извадена от руините на срутила се

...
Оцеляла жена е била извадена от руините на срутила се
Коментари Харесай

След 179 часа под руините: Извадиха жена, открита от българските доброволци

Оцеляла жена е била извадена от руините на срутила се постройка в турския град Кахраманмараш през днешния ден. Това се е случило на 179-я час след опустошителното земетресение, описа пред TrafficNews ръководителят на доброволното формирование „ Мейдей ” Красимир Каракашев.
Прочетете още
Жената е била открита от българските екипи, след което е било доказано, че е жива от особено подготвено куче. Маркирана е от доброволците преди два дни, след което интервенцията по спасяването е поета от експерти от Иран и е завършила сполучливо.

Междувременно задачата на пловдивската група от доброволци към този момент завърши и те се връщат назад към България.

Според последните публични отчети броят на жертвите на мощното земетресение, което удари Турция и Сирия на 6 февруари, доближи 35 225 жертви в понеделник сутринта.

Земетресението с магнитуд 7,8 лиши живота на 31 643 души в Южна Турция, заяви турската социална организация за ръководство на бедствия, до момента в който управляващите преброиха 3581 починали в Сирия. Това прави бедствието едно от най-смъртоносните в историята на района.

Междувременно Организация на обединените нации предвижда в неделя, че жертвите могат да се " удвоят " и да надвишават 50 000 души. Опустошителното земетресение засегна над 13 милиона души в 10 окръга, измежду които Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османийе и Шанлъурфа.

Над 1 милион са душите изгубили домовете си, сочат още данните на Организация на обединените нации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР