Отсечката между Ябланица и Боаза от автомагистрала Хемус ще се

...
Отсечката между Ябланица и Боаза от автомагистрала Хемус ще се
Коментари Харесай

Бивш пътен шеф ще строи участък от "Хемус"

Отсечката сред Ябланица и Боаза от автомагистрала " Хемус " ще се строи от обединяването победител " ХПВ Ябланица " с участници " Хидрострой " на Велико Желев (бивш началник на пътната организация - бел. ред.) и двете й дъщерни компании - " Пътстрой Бургас " и " Водстрой 98 ".

В сряда бе подписан договорът за планиране и строителство на правата от 9.3 км.

Консорциумът завоюва с втората най-ниска цена - 54.9 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е общо 910 дни. От тях 180 са за планиране, а останалите - за строителство на сектора. " Най-важното нещо за осъществяването на плана е да скъсим периода за планиране, подготовка на трасето и спомагателните отчуждения ", сподели ръководителят на управителния съвет на пътната организация Дончо Атанасов, представен от " Капитал ".

В плана е планувано построяването на пет селскостопански надлеза както и два надлеза и подлез при пътя от Брестница към пещерата Съева дупка.

Подписан бе и договорът за строителен контрол за близо 600 хиляди лева, като в обединяването победител влизат компаниите " Пи Ес Консулт ", " Евроконсулт " АД и " Строл-1000 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР