Отсъствието на сериозна компанията от развит пазар означава липсата на

...
Отсъствието на сериозна компанията от развит пазар означава липсата на
Коментари Харесай

Трайков: Няма място и за АЕЦ Белене и за АЕЦ Козлодуй

Отсъствието на сериозна компанията от развъртян пазар значи неналичието на ликвидност на плана. Ако държавното управление държи да задвижи този план - ще има отстъпки от страна на страната. Навсякъде, където се строят нуклеарни мощности страната имат съществени участия, тъй като страната поема нуклеарния риск. Става дума за премерено и неголямо присъединяване в ядренената енергетика. CNNC оповестиха преди две седмици, че са построили и оперират вятърен парк. Въглещната сила си отива. В България няма място и за АЕЦ "Козлодуй " и за "Белене ". Всичко останало си отпътува. Ще би трябвало да се затвори АЕЦ "Козлодуй ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия Трайчо Трайков,бивш енергиен министър, във връзка градежа на АЕЦ "Белене ".

"Една нова ядрене централа значи да се предплати силата за идващите 50 години, токът й ще коства два пъти повече от настоящия ток. Заради мащаба на тази централа се изключваме от новите прелюдия в енергетика ", сподели още Трайков.

"Знаете ли, дано да мислим, че това е един прелестен план, дано да оставим на децата ни да мислят за отпадъците!? Ще се сътвори едно сходство на енергиен пазар ", разяснява още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР