Отряд София на Планинската спасителна служба предупреждава за лавинна опасност

...
Отряд София на Планинската спасителна служба предупреждава за лавинна опасност
Коментари Харесай

Спасителен отряд София: Има лавинна опасност на Витоша

Отряд София на Планинската избавителна работа предизвестява за лавинна заплаха на Витоша след изобилните снеговалежи от последните няколко дни, съпроводени със мощни ветрове. Поради метеорологичните условия, отрицателните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, което значи, че може да има заплаха от лавини по тези места.

" Препоръчваме при разходки на Витоша над хижа Алеко, да се минава единствено по така наречен Зелена писта, последваща относително безвредния зимен маршрут ", предлагат специалистите.

Спасителите предизвестяват, в случай че въпреки всичко екскурзиант се озове на стената, да заобикаля минаване под и към въжетата на старите лифтове и влекове. Именно там са главните " дупки ", по които падат лавини и на които не един път е имало произшествия, някои от които за жалост съдбовни.

Спасителите от отряд София припомнят, че при положение на потребност, незабавният телефон 112 работи непрекъснато, а от там нуждаещите се ще бъдат трансферирани към Централен Денонощен Пост и дежурен избавител. Важно за всеки, тръгнал към планината, е да има планинска застроховка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР