Отровното трио обсъди в понеделник с извънпарламентарни партии изборния процес

...
Отровното трио обсъди в понеделник с извънпарламентарни партии изборния процес
Коментари Харесай

Отровното трио обсъди с Манолова и партията на Трифонов изборните проблеми

" Отровното трио " разиска в понеделник с извънпарламентарни партии изборния развой и проблемите в него. На срещата е участвала Мая Манолова " Изправи се.БГ ", както и представител на партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН ".

По информация на Mediapool е била разискван опцията за оперативно взаимоотношение и мрежа от покровители на другите обединения, която да може да покрие повече изборни секции.

" ИТН " е била показана от основния секретар на партията Виктория Василева. На диалозите бе поканено и обединяването " Демократична България " (ДСБ, " Да, България ", " Зелено придвижване " ), трите партии обаче не са взели участие в диалозите.

Преди ден съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов реши да отговори обществено на отправената покана с дълъг статус във Facebook. Тогава изясни, че задачата му е да се избегне " всевъзможен съпътстващ политически " звук ". Той изреди с какво се ангажира групировката му, като част от тях са: електронна платформа, в която покровителите на партии и наблюдаващи от Неправителствени организации да разгласяват резултатите от протоколите на секционните комисии; даване на специалисти за одит на машините; онлайн регистрация на покровителите на " Демократична България " ; даване на обучителни материали за наблюдатели; механизъм за навреме подаване на тъжби и сигнали за нарушавания на разпоредбите за предизборна пропаганда и за нарушавания в изборния ден.