Отровите са химични вещества и съединения, които нарушават нормалното протичане

...
Отровите са химични вещества и съединения, които нарушават нормалното протичане
Коментари Харесай

Пет от най-смъртоносните отрови, познати на хората

Отровите са химични субстанции и съединения, които нарушават естественото протичане на виталните процеси в живите организми. Те са сложни за разкриване и постоянно не оставят никакви следи. Ето пет от най-смъртоносните токсини, познати на хората:

1. Полоний

Полоният е радиоактивен детайл , който разгражда тъканите на тялото. Поглъщането на единствено 7 трилиона от един грам довежда до неочаквана гибел. Полоният е съвършеното средство за убийства, защото използването му е мъчно доказуема.

2. Цианид

Цианидът е смъртоносна отрова, която се свързва с желязото в кръвта, като го лимитира от преместването на О2 в клетките. Летална доза убива за минути. Намира се в семена от ябълки, череши, бадеми и кайсии.

3. Аматоксин

Аматоксинът е смъртоносна отрова, открита в гъбата мухоморка . Яденето на една гъба е задоволително, с цел да докара до муден и непосилен завършек на живота ви. Аматоксинът нападна бъбреците и черния дроб .
 мухоморка Thinkstockphotos-->
4. Тетродотоксин

Той оказва въздействие върху нервната проводимост сред мозъка и тялото. Минималната доза може да докара до загуба на чувство и парализа . Отровата се разнася в тялото за към 6 часа и в случай че сте поели малко повече от нея, то краят може да бъде съдбовен.

5. Рицин

Тази извънредно токсична растителна отрова е известна с това, че е употребена за убийството на българския публицист и отстъпник Георги Марков. Тя съставлява гликопротеин, който нарушава синтеза на протеини в клетката, предизвиквайки клетъчна гибел.
 рицин Thinkstockphotos

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР