Отровени са кучета на метри от училище и детска площадка

...
Отровени са кучета на метри от училище и детска площадка
Коментари Харесай

Отровени кучета на метри от училище и детска площадка в село край Асеновград

Отровени са кучета на метри от учебно заведение и детска площадка в село край Асеновград. Родители упорстват за незабавни ограничения от институциите, тъй като това е следващ случай, при който отрова се изхвърля на място, на което играят деца.

За отровени кучета на метри от учебното заведение в асеновградското село Златовръх алармираха наши фенове. Това се е случило в края на предходната седмица. За случая е известена полицията в Асеновград.

Миналия петък децата на Симона Борисова намират до детската площадка против локалното учебно заведение оставена храна,от която са яли две от натровените кучета.

" Тука ми споделиха, че са играли към люлките, дребният ми наследник е паднал, нещо се е претърколил, очевидно не се е измил, пипал си е устата, сподели ми, че е получил главоболие, че му се е гадило, че му се е повръщало ", показа Симона Борисова.

На идващия ден още веднъж има натровени животни

" На идващия ден сутринта получавам позвъняване от една другарка, че в горната махала има няколко натрупа. Отидохме, видяхме ги, снимахме ги и незабавно извикахме полиция. Оттам ни споделиха, че би трябвало да намерим ветеринарен доктор, който да направи аутопсия и да издаде протокол, с цел да може да се стартира следствие, а това го вършат единствено в Стара Загора, звъняхме там, никой не ни подвигна, може би, тъй като беше събота ", изясни Теодора Икономова.

Случаи с натровени кучета в селото е имало и преди, само че в последните години стават от ден на ден - признава и кметът на обитаемото място.

" В последно време зачестиха тези случаи, може би, тъй като кучетата се усилиха и надлежно очевидно някой се нервира, не е това методът. Тези кучета са родени на улицата, те са били домашни любимци и някой просто ги изсипва ", разяснява Славка Голубятникова- кмет на с.Златовръх.

За да схванат кой оставя храната с отрова следва напълно скоро да бъдат сложени камери към учебното заведение.

" Единственото видеонаблюдение е сложено на кметството, само че то захваща единствено центъра, на друго място няма. След този случай има диалог с шефа аз да осигуря осветяване, а той две камер, които да сложим в учебното заведение и до две седмици се надявам това да бъде направено ", описа Славка Голубятникова.

В опит за справяне с казуса в селото следва акция по кастриране, която ще се организира идната седмица. А от полицията приканват, всеки, който стане очевидец на натровени животни, да подава сигнал при тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР