Отровени котки и кучета лежат по парковете и градините на

...
Отровени котки и кучета лежат по парковете и градините на
Коментари Харесай

Тровят домашни любимци в пловдивски квартал

Отровени котки и кучета лежат по парковете и градините на квартал “Захарна фабрика” наоколо до ОУ “Димитър Димов”, сигнализираха пловдивчани. Жителите от блоковете на квартала настояват, че появяването на храна, напоена с отрова, е систематична демонстрация там и умишлените убийства на животни зачестяват, съобщи Марица.

“Гледката прилича гробища за домашни и улични любимци”, уточни угрижен родител, забелязал мъртва котка край учебното заведение на детето си.

Надежда Ангелова, която живее в един от околните блокове, твърди, че този смут се разиграва от към две седмици. Няколко пъти за последните дни тя е подавала сигнали на тел. 112. Реакцията била мигновена и служители на реда от Трето районно оглеждали региона. Намерени са мъртви котки към жилищната постройка. Според тях става дума за антифриз или друга мощна отрова.

“Сутринта видях две умрели котенца сред колите пред блока ни, малко по-надолу има и отровено куче. Под терасата на блока има храна, вода и всякакви отпадъци, които също са напоени с отрова. Виждам и гранула, друга от тези, с които се хранят животните. Това е отрова”, съобщи пред нашия кореспондент Ангелова.

В непосредственост до учебното заведение има кучешка площадка, която е занемарена, за нея се грижат хората, които живеят в близост и водят там домашните си любимци. През последните седмици всеки ден те намират мъртви котки край нея.

“Преди няколко дни беше отровено кучето на мой другар, до момента в който стопанинът му го разхождал. Кучето пробвало от храната, която била подхвърлена в парка. За няколко минути станало всичко, кучето почнало да се гърчи, излязла му е пяна от устата и умряло. Момчето е доста травмирано. Това е нечовешка свирепост и не желаеме повече такива случаи”, безапелационна е Надежда.

Виновниците за тези зверства към момента не са открити, само че към този момент има няколко обвинени, всички те живеят в същия квартал. Хората имат намерение да подават настоятелно писмени тъжби в Районното, до момента в който злосторниците не бъдат хванати и този пъкъл не спре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР