Отровен смог разболя хиляди хора в пакистанския град Лахор, където

...
Отровен смог разболя хиляди хора в пакистанския град Лахор, където
Коментари Харесай

Отровен смог разболя хиляди хора в Пакистан

Отровен смог разболя хиляди хора в пакистанския град Лахор, където локалните управляващи бяха принудени да затворят учебни заведения, паркове и пазари за четири дни, съобщи през днешния ден Асошиейтед прес. 
Прочетете още
Лахор, именуван пакистанската столица на културата, неведнъж е бил обявяван за най-замърсения град в света, отбелязва АП.

Сега Лахор е в плен на токсичен сив смог.

Лекари посъветваха хората да носят маски и да останат по домовете си. Местни поданици обявиха, че мнозина се оплакват от кашлица и проблеми с дишането.

" Носенето на маски и оставането у дома са двете най-лесни решения, с цел да не влизаме в лечебните заведения поради респираторни болести, очни инфекции и кожни заболявания ", сподели Салман Казми от най-голямата болница в Лахор, където тази седмица хиляди хора са получили здравна помощ поради сходни проблеми.

Концентрацията на фини прахови частици във въздуха доближи през днешния ден ниво от 450, което е считано за рисково. Експерти настояват, че изгарянето на растителни останки при започване на сезона за засаждане на зимна пшеница е съществена причина за замърсяването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лахор в миналото е бил прочут като града на градините, само че бързата урбанизация и внезапното увеличение на популацията са оставили малко място за зеленина, отбелязва АП.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР