Отрицателни са резултатите за коронавирус на 43-годишния мъж, който пристигна

...
Отрицателни са резултатите за коронавирус на 43-годишния мъж, който пристигна
Коментари Харесай

Мъжът, пристигнал на Летище Варна, е с отрицателни резултати за коронавирус

Отрицателни са резултатите за ковид на 43-годишния мъж, който дойде на Летище Варна със признаци на грип. Той е в положително положение. Мъжът е работил в Китай и по тази причина е под карантина в инфекциозната клиника на варненската болница " Света Марина ".


43-годишният мъж, дошъл от Китай на Летище Варна, не е притежател на ковид или на различен грипен вирус. Това демонстрират проучванията, направени в Националния център за заразни и паразитни заболявания в София. Мъжът ще остане още няколко дни в Клиниката по инфекциозни болести към университетската болница " Св. Марина ", където го лекуват от ангина.

43-годишният мъж ще приключи курса си на лекуване с антибиотици и се чака да бъде изписан в петък. Той е в доста положително положение и няма температура, още от деня на приемането му в клиниката.

Късно следобяд станаха ясни и вирусологичните проучвания, те са негативни. Мъжът е работил в Китай с още 5-ма души, които дружно дойдоха на Летище Варна в неделя. Те също са под наблюдаване.
Д-р Дочка Михайлова - шеф на Регионалната здравна ревизия във Варна: Бил е в Китай, на остров покрай Шанхай. Там са работили шестима българи, които слязоха с полет от Турция в 15 часа в неделя. Очаквахме ги. Били са изолирани, нямали са контакт с заболели, на този остров е нямало заболели, само че без значение от това бяха отделени в изолатора, бяха прегледани от доктор, бяха им снети епидемиологичните данни. Оставени са под наблюдаване останалите шест, четиримата са от Варна, единият е от Айтос, единият е от Търговище.
Здравните заведения във Варна не разполагат с проби за диагностициране на ковид. Изследванията ще продължат да се вършат в София - в Центъра за заразни и паразитни заболявания и във Военномедицинска академия. Заради евентуалната заплаха от разпространяване на ковид, от този следобяд на Летище Варна към този момент работи термокамерата, употребена и през 2009 година. Апаратурата е имала софтуерен проблем, който към този момент е отхвърлен. До края на седмицата ще бъде купена и нова термокамера. Открити са и краткотрайни пунктове на летището, където екипи от Регионалната здравна ревизия ще дават наряди при идването на пасажери от Китай.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР