Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на

...
Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на
Коментари Харесай

Адвокатът на шофьора от Сливница: Няма спомен

Отрицателни са кръвните проби на водача, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на бул. " Сливница ". Пред през днешния ден приказва юристът на 18-годишния юноша, провокирал злополуката.

Това е следващият драматичен случай с младежи, който добавя черната статистика на Министерство на вътрешните работи. Отново дневен ред е тематиката по какъв начин да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и опиати на 18-годишния водач са негативни. Очаква се на следващия ден съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на водача. Той е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибелта на двама пешеходци по несъобразителност.



Неговият юрист съобщи през днешния ден, че момчето няма спомен за огромна част от събитията, станали във съдбовната нощ. Той твърди, че е бил омаян от насрещно движещите се коли и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото би трябвало да отговори на въпроса за какво спирачният път е бил толкоз дълъг.

" Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият звук от конфликта на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е съумял да види пешеходците по какъв начин са прекосявали пред колата. Усетил е в последния миг удар и след този удар се е блъснал в дирек или крайпътно дърво, което се прецизира. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на придвижване от който и да било се явява нечиста сделка с обстоятелствата, тъй като мнение могат да дадат единствено специалистите, които ще изготвят заключението ", сподели пред Българска национална телевизия Димитър Марковски - юрист на обвинения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР