„Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест“, обяви

...
„Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест“, обяви
Коментари Харесай

От какви болести страда Бойко Борисов?

„ Отрицателен съм за COVID-19. Това сподели втори следващ тест “, разгласи във вторник министър председателят Бойко Борисов малко преди да посрещне министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев в България и да организира срещата си с него. Борисов научи, че е инфектиран с ковид на 25 октомври и изкара карантината си в домашни условия, като от самото начало работеше отдалечено, написа вестник Ретро.

Всъщност през дългогодишния си политически стаж на Борисов не доста пъти му се е налагало да употребява болничен, както и здравна помощ.

За пръв път през 2011 година министърът-председателят показа в свое изявление по тогавашната ТВ7, че страда от исхемична болест на сърцето. „ И аз имам исхемична болест на сърцето. Всеки, който има високо кръвно, страда от такава болест “, съобщи преди 9 години Борисов и изясни, че прецизно следи положението си, постоянно върви на профилактични прегледи при доктор и пие хапчета за кръвно. И тогава той подходи с възприятие за комизъм към проблемите си, като показа, че постоянно влиза в разногласия с лекарите. „ Докторите споделят: „ Недей върви на сауна и недей тичай толкоз “, само че аз си го върша “.

По-драматична в здравословен проект за Борисов бе 2013 година, когато в рамките единствено на една седмица той два пъти бе признат по неотложност в болница „ Лозенец “ поради хипертонични рецесии, обща изнемощялост и неразположение. Премиерът бе приет в болница за първи път с високо кръвно със стойности 190/110 в Правителствена болница на 25 февруари 2013-а. Тогава лекарите обясниха, че високото кръвно е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която министър председателят страдал от години. След като прекара три дни в болничното заведение, министър-председателят, който по това време бе в оставка, бе изписан, а експертите му предложиха покой, отбягване на физическото натоварване и мощния стрес. На 3 март същата година обаче той още веднъж бе признат в Правителствена с високи стойности на кръвното налягане – 180/100, обща изнемощялост и общо неразположение. И двата пъти се наложи да му бъдат включени системи с изключение на другите лекарства, с цел да се смъкна високото кръвно.

За по-дълго от строя обаче в годините са го изваждали само спортните контузии, които си е докарвал на футболния терен. Общо четири пъти министър председателят е бил опериран по неотложност поради раздран менискус.

За пръв път тежка травма на десния си крайник той получи, до момента в който заемаше кметския пост в София, по време на футболен мач през май 2009 година Тогава той бе откаран и настанен в Правителствена болница със съществено строшаване и скъсани мускулни връзки. Историята се повтори и през 2013 година, когато му се наложи да претърпи комплицирана интервенция на лявото коляно, отново заради разкъсан менискус с дислокация. Първоначално Борисов се опита да се стабилизира посредством инжекции, само че след това се оказа, че намесата на скалпела е неизбежна. Оперативната намеса тогава беше осъществена от завеждащия клиниката по артроскопска травматология в болница „ Софиямед “ доцент доктор Антони Георгиев и продължи 1 час и 10 мин. Тъкмо до момента в който влезе назад в спортна форма, каръкът застигна Борисов още веднъж и той контузи съдбовно същия крайник на същото място за повторно при започване на 2015 година Макар случаят да се бе случил няколко дни преди интервенцията, министър председателят философски търпеше болката и отхвърляше да отсрочи съвещанията си в Министерския съвет. В последна сметка още веднъж бе признат в „ Софиямед “ и доцент Антони Георгиев отново организира 2-часова интервенция на менискуса му, след която министър-председателят неотложно стартира незабавни рехабилитационни процедури, с цел да може бързо да раздвижи крайници си и да се срещне с тогавашния началник на ФБР Джеймс Коми. Известно време обаче Борисов се придвижваше с патерици, до момента в който функционалностите на десния му крайник се възвърнат изцяло, и викаше министрите от кабинета си в дома си, с цел да заседават.

За последно той постъпи в болница през лятото на 2017 година, когато за четвърти следващ път повреди менискуса си. „ В моя случай е като в оная сентенция: „ Да би спокойно седяло, не би знамение видяло “, пошегува се тогава министър председателят, който отново получи контузията на футболния терен и още веднъж се довери на златните ръце на доцент Антони Георгиев, който организира комплицираната интервенция в „ Софиямед “. След всяка намеса той предупреждавал министър-председателя да си вземе поука и да спре да рита футбол и да играе тенис, само че той не спазвал напълно прецизно рекомендациите. Едва в последно време е почнал да бъде по-отговорен към здравето си, само че през 2019 година отново беше изкушен от футбола и записа два феноменални гола за Бистришките тигри против „ Локомотив “ (Пловдив).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР