Отрицателен е резултатът от PCR теста за коронавирус на кмета

...
Отрицателен е резултатът от PCR теста за коронавирус на кмета
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград се тества за COVID-19

Отрицателен е резултатът от PCR теста за ковид на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев. Повод за направено проучване е новосъздадената лаборатория за тестване на проби. Градоначалникът уточни, че не е имал признаци. " Реших да си направя теста поради разрастващата се заболеваемост в страната. Трябва да сме виновни пред себе си и пред другите “, написа в страницата си във Фейсбук Грудев. Той напомни, че никой не е застрахован, по тази причина би трябвало да съблюдаваме противоепидемичните мерким, като прикани асеновградчани да носят маска на лицето си.

 Теория на конспирацията или не напълно: Може ли да имаме вяра на PCR тестванията за ковид? Теория на конспирацията или не напълно: Може ли да имаме вяра на PCR тестванията за ковид?
Какво имаме поради, когато кажем, че човек има позитивен PCR тест за ковид? Това в действителност не значи, че въпросният човек е б...
Пред медии кметът изясни, че болничното заведение в Асеновград е една от дребното в България, които са на самоиздръжка, като общината е подготвена да подкрепи при нужда. Със личен бюджет лечебното заведение в града обезпечи преместваемия павилион, който ще служи единствено за пробовземна. Целта е пациентите, които желаят да се изследват, да не минават през отделенията на болничното заведение. След като бъде взета тестът, тя се транспортира в специфична храдилна чанта до звеното на микробиологичната лаборатория, несъмнено за проучване единствено на PCR проби. Пътят на едно проучване минава през разнообразни стадии по този начин, че лаборантът да не е заплашен от заразяване, нито резултатът - от опорочаване, увери шефът на МБАЛ - Асеновград лекар Иван Червенков. Необходимото софтуерно време от пробовземането до излизане на резултата е в границите на три часа.
Той изясни, че предстоят диалози с Регионалната здраноосигурителна каса (РЗОК) в Пловдив за подписване на контракт, който да обезпечи работата на лечебното заведение с посоки точно за PCR проби. Това ще стане, откакто бъдат изяснени критериите за издаването на такива, от страна на общопрактикуващите лекари. В пробовземната на асеновградската болница проби за PCR проби ще се вземат от 08:00 ч. до 09:00 ч. и от 14:00 ч. до 15:00 ч. Следобедните ще започват от идващия месец. Резултати ще се получават след 13:00 ч. Няма условия и условия към пациента за вземането на самата проба. Условие е да са спазени общите противоепидемични ограничения. Тестът ще коства 110 лв., в случай че искащите да се изследват са без направление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР