Отричането на науката е нещо, което мога да сравня само

...
Отричането на науката е нещо, което мога да сравня само
Коментари Харесай

Илко Семерджиев: МЗ не само не си върши работата, а подготвя следващ проблем

Отричането на науката е нещо, което мога да сравня единствено с тъмното Средновековие, разяснява още той
„ Моделът на ръководство на рецесията с Covid-19 е извънредно несъответстващ и би трябвало да бъде заменен. Той би трябвало да бъде на по-високо равнище - не на равнище министър на опазването на здравето, а най-малко на равнище вицепремиер, тъй като той би могъл да координира области и да комбинира запаси, които един министър не би могъл “. Това разяснява пред БНР някогашният министър на опазването на здравето доктор Илко Семерджиев.

Той акцентира, че рецесията има всевъзможни измерения - освен медицински.

„ Тези, които вземат управническите решения, би трябвало да бъдат по-шарен екип от хора с разнообразни пълномощия, с цел да могат да излязат от тази порочна скица - решенията да са или чисто медицински, или чисто политически. Подобен черно-бял метод потвърди своята неприспособимост във времето.... В България явно няма управленци и заради тази причина ръководството на епидемията в страната е толкоз несъответстващо и по тази причина имаме толкоз висока смъртност “, изясни той.

Мнението на някогашния министър на опазването на здравето е, че здравната система и болничната система в България са единствените, които са подготвени и се оправят със дилемите си.

Д-р Семерджиев дефинира като свръхсмъртност данните от ноември за 4453 умряли от Covid-19:

„ Ние се намираме в положение на биологична война и когато приказваме за специалисти, дано не забравяме, че те не носят отговорност. Отговорността я носят ръководещите “.

Той е безапелационен, че няма по какъв начин страната ни да остане изолирана от разновидността Омикрон.

По отношение на имунизацията той съобщи, че всеки има право на персонално мнение, само че то е субективно, а обективното мнение е това, което споделя науката:

„ Отричането на науката е нещо, което мога да сравня единствено с тъмното Средновековие “.

„ Опашките пред пунктовете за имунизация демонстрират, че те са малко, което значи, че Министерството на здравеопазването освен не си прави работата, а приготвя идващ проблем “, разяснява още доктор Семерджиев и акцентира, че сега равнището на имунизация е доста ниско.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР