Отричането на холокоста в Полша, Литва, Хърватия и Унгария придобива

...
Отричането на холокоста в Полша, Литва, Хърватия и Унгария придобива
Коментари Харесай

Отричането на холокоста в Централна Европа придобива заплашителни размери

Отричането на холокоста в Полша, Литва, Хърватия и Унгария придобива заплашителни размери. Това демонстрират данните от проучване, осъществено с поддръжката на Йейлския университет, Гринелския лицей и Европейския съюз за напредничав юдаизъм.

Отричането на холокоста е ревизионистко направление в историографията, което твърди, че той не е съществувал в този си тип, в какъвто го разказва общоприетата историография.

В проучването се споделя, че доста държавни управления в Европейски Съюз оправдават военните нарушители от Втората международна война, свеждайки до най-малко тяхната виновност за унищожаването на евреите.

Тези хрумвания са най-разпространени в Полша, Унгария, Хърватия и Литва.

Например, унгарското държавно управление омаловажава присъединяване на страната в геноцида, оправдава военните нарушители и вкарва антисемитски писатели в националната образователна стратегия.

На противоположния полюс са Румъния, Франция и Чехия, които са похвалени, че спомагат за обективната оценка на предишното.

Холокоста в актуалната научна литература и журналистика значи политика на нацистка Германия и нейните съдружници и помощници за преследването и унищожаването на шест милиона евреи в интервала 1933-1945 година /РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР