Отричам категорично да е свален самолетът. Това заяви в сутрешния

...
Отричам категорично да е свален самолетът. Това заяви в сутрешния
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов: Отричам категорично да е свален самолетът на ВВС в Черно море

Отричам изрично да е свален самолетът. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата, във връзка трагичния случай с рухването на изтребител при обучение край Шабла в Черно море.

Черната кутия на самолета, с който се разруши и почина водачът майор Валентин Терзиев към момента не е отпътувала за Русия, изясни адмиралът. От страна на МО и военновъздушните сили е осъществено всичко, вървят договаряния с съветската страна, чакаме отговор, добави той.

Въпреки скептицизма, ние намерихме черната кутия и мисля, че се справихме добре с тази задача, акцентира адмирал Ефтимов.

Той разяснява и значимите задания, които българската войска извършва в службата си към обществото.

Сред тях са надзор на въздушните и морски пространства, противопоставяне на тероризма, присъединяване в защитата на границите, отбрана на сериозната инфраструктура.

От 22 юли до момента над 500 военнослужещи от сухопътни войски са оказвали помощ на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " по отношение на пожарите, изясни адм. Ефтимов.

Той е безапелационен, че е доста значима ролята на общинските и спешните щабове, с цел да могат военнослужещите да работят.

От 27 юли до през вчерашния ден сме взели участие в гасенето на пожари в регионите на Твърдица, Старосел, Михилци, Ястребец, а през вчерашния ден вертолетът " Кугар " беше пренасочен и към пожара над село Югово, изясни бригаден военачалник Петьо Мирчев, зам.-командир на Военновъздушните сили.

Армията поддържа 4 хеликоптера за гасене на пожари - два " Кугар " -а и два Ми-17, добави той. Изисква се пределна централизация от водача. Нужни са часове подготовка, по тази причина не може всеки военнослужещ да извършва такава задача, акцентира ген. Мирчев.

Никога няма да бъдем удовлетворени от темповете в модернизацията на армията, естествено, че желаеме повече, безапелационен е адмирал Ефтимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР