Отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал би могло да

...
Отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал би могло да
Коментари Харесай

Лавров: Британските политици имат изгода от отравянето на Скрипал


Отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал би могло да бъде преференциално на английските секрети служби и английското държавно управление. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Ултимативните претенции на Англия към Русия по случая Скрипал са несериозни, недостойни и неприемливи “, сподели той.

Лавров е безапелационен, че Русия няма претекст за отравянето на някогашния сътрудник на ГРУ, както и че не е имало искания към него след размяната му.

Той съобщи, че Русия няма никакво отношение към отравянето на Скрипал и неговата щерка Юлия с нервнопаралитичния газ „ Новичок “, което се случи на 4 март в английския град Солсбъри, само че има интерес от установяването на истината. „ Ние сме извънредно заинтригувани, повече от всекиго другиго от това да се откри истината, да се узнае истината за ориста на нашите жители “, сподели Лавров.

В същото време, той се надява, че някогашният полковник от ГРУ ще излезе от комата.

„ Надявам се, че Сергей Скрипал също ще последва образеца на своята щерка Юлия /която по-рано излезе от комата – бел.ред./, съдейки по това, че те двамата едновременно са били наранени от случая “, добави Лавров.

За изгонването на дипломатите

Въпросът, какъв брой надалеч могат да стигнат взаимните гонения на дипломати, зависи не от Русия. Западът би трябвало да спре. Това съобщи съветският външен министър.

„ Колко надалеч можем да стигнем всички ние, зависи не от нас. В дипломацията има принцип на взаимността, той не е отменян от никого. Този принцип ще се ползва поредно “, означи Лавров.

„ Не желаеме да задълбаваме в детски игри, само че за момента нашите сътрудници вършат тъкмо това “, сподели той.

Съединени американски щати, Канада и не всички страни-членки на Европейски Съюз изгониха към 150 дипломати от своите страни, в отговор на това Москва предприе предходната седмица реципрочни ограничения. Сред страните, които не изгониха съветски дипломати, са Австрия, Гърция, Словакия и България. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР