Отпуснати са 1,5 млн. лв. допълнително за ремонт на възпрепятстващото

...
Отпуснати са 1,5 млн. лв. допълнително за ремонт на възпрепятстващото
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев: Има пробив в системата на МВР и Гранична полиция

Отпуснати са 1,5 млн. лева в допълнение за ремонт на възпрепятстващото оборудване по границата

Има пробив в системата на Министерство на вътрешните работи и на „ Гранична полиция “. Той би трябвало да бъде доста бързо локализиран и предотвратен, с цел да не ставаме очевидци на такива събития. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ служебният министър председател Гълъб Донев по отношение на тежката злополука в Бургас, при която починаха двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, откакто рейс, цялостен с бежанци, опустоши патрулния им автомобил. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

По думите му чака се до края на седмицата подхванатите ограничения да дадат резултат. България, като сигурен и благонадежден член на Европейски Съюз, е длъжна да пази външната граница на Европейски Съюз такава, каквато би трябвало да бъде и да не
допуска нелегално влизане на мигранти, сподели той. 

Гълъб Донев заяви, че се прави метаморфоза на силите и средствата в региона на границата с Турция. Командировани са спомагателни чиновници, включена е и спомагателна техника от дронове, поискано е подпомагане от „ Фронтекс “.

Когато има засилен напън от страна на мигрантите е належащо да се подхващат и такива ограничения. Не постоянно през другите интервали от годината се употребява целия този запас, който е активизиран сега, означи служебният министър председател.

Отпуснати са 1,5 млн. лева в допълнение за ремонт на възпрепятстващото оборудване по границата, сподели още той.

На въпроса какво е свършило предходното управление на Министерство на вътрешните работи, Донев съобщи:  " При състояние, че има голям брой заварени проблеми в „ Гранична полиция “, това приказва, че не до дъно са доведени нещата. Дали и какъв брой са били ефикасни ограниченията, предприемани от управлението на „ Гранична полиция “ и Министерство на вътрешните работи – отговорът е явен ". Имаме голям брой нарушавания, нелегално прекосяване на границата, трафик на мигранти от Сирия, Афганистан и други страни.

По тематиката за войната по пътищата, служебният министър председател съобщи, че има непрекъснати полицейски акции в цялата страна. Войната, която е оповестена на всички неизрядни водачи, дава резултат. Министерство на вътрешните работи скоро ще регистрира резултатите от всички тези дейности, сподели той.

„ Основната задача на един длъжностен кабинет е да организира почтени и транспарантни демократични избори, наред с всички други отговорности, които има едно държавно управление. Единствената специфичност е, че той ръководи в условия без Народно заседание, т.е. не може да има законодателна самодейност “, съобщи Гълъб Донев.

В коментар на рокадите по основни институции той изясни, че всяко едно ръководство е длъжно да направи проверка с кадровия капацитет, с който ще разполага в това ръководство и е обикновено всеки един да подбере фрагментите, на които има доверие. По думите му не може служебното държавно управление да бъде упрекнато в чистка и връщане на някакви модели.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР