Отпускат се допълнително още 50 места за обучение на медицински

...
Отпускат се допълнително още 50 места за обучение на медицински
Коментари Харесай

Обучават повече студенти за медицински сестри и лекарски асистенти

Отпускат се в допълнение още 50 места за образование на медицински сестри и 30 за лекарски асистенти в Медицинския университет в София. Това реши държавното управление с смяна на към този момент одобрения брой на приема в държавните висши учебни заведения през образователната 2022-2023 година, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет

МУ-София ще образова общо 337 студенти за придобиване на образователно-квалификационна степен " бакалавър “ за двете специалности. Мотивът за това нарастване е сериозният дефицит на медицински сестри в бранш " Здравеопазване “ и засилващият се интерес към специалността на лекарския помощник.

Друга смяна планува с 18 повече места (от 44 на 62) за курсанти в специалността " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ (за степен " бакалавър “) във Висшето военно-въздушно учебно заведение " Георги Бенковски “ - Долна Митрополия. Допълнителните бройки са подбудени от сложното задържане на фрагменти за въоръжените сили. С едно място повече (от 6 на 7) ще има и за специалността " Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “, за степен " магистър “ (след добито виеше образование) във Военната академия " Г. С. Раковски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР