Отпускат 180 000 лв. на месец на поликлиниките в София

...
Отпускат 180 000 лв. на месец на поликлиниките в София
Коментари Харесай

Отпускат 180 000 лв. месечно на ДКЦ-ата в София за COVID зоните

Отпускат 180 000 лева на месец на поликлиниките в София за медико-диагностични проучвания за ковид. Средствата са за бързи антигенни проби за К-19, цялостна кръвна картина, както и рентгенография на бял дроб и сърце.

Програмата на Столичната община за медико-диагностични проучвания на лица в общинските диагностично-консултативни центрове, препоръчана от зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов и ръководителя на здравната комисия към СОС доктор Антон Койчев, е била утвърдена в отрасловата комисия. В четвъртък тя ще бъде гласувана и от общинския съвет.

Припомняме, поради усложнената епидемиологична конюнктура Софийският действен щаб реши да разкрие Коронавирус зони в 11 ДКЦ-а в столицата. Целта е по този начин да се подкрепят персоналните лекари при диагностицирането и лекуването на пациенти с ковид в домашни условия, както и да се понижи натискът върху лечебните заведения.

Средствата, които ще бъдат отпуснати от общината, са планувани както за операции, по този начин и за хонорари за работещите в Коронавирус зоните екипи - всеки член от тях ще получи в допълнение до 1000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР