Отпускането на аванс в размер на 12,8 млн.лв. за разширението

...
Отпускането на аванс в размер на 12,8 млн.лв. за разширението
Коментари Харесай

12,8 млн. лв. за разширяване на третата метролиния, одобри СОС

Отпускането на задатък в размер на 12,8 млн.лв. за разширението на третата метролиния утвърди Столичният общински съвет /СОС/ на днешното си онлайн съвещание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вносители на отчета са зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов и зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

През 2022 година стартира строителството на двата сектора от разширението на Линия номер 3 - ж.к. "Хаджи Димитър " - ж.к. "Левски " и сектор от ул. "Шипка " - кв. "Гео Милев " - ж.к. "Слатина " - София Тех Парк/Зала Арена армеец до бул. "Цариградско шосе ".

За четирите години, през които ще се прави строителството, Столичната община би трябвало да планува съответното локално съфинансиране според резултатите от процедурите за избор на реализатори по Закона за публичните поръчки.

С признатия отчет СОС разпорежда на кмета на Столична община да стартира договаряния с Европейската капиталова банка за обезпечаване на средства за съфинансиране на делът на Столична община за осъществяването на план "Проектиране и строителство на уголемение на метрото в София, Линия 3 ".

Необходимият задатък за започване на строителството на обекта е в размер на 12 800 000 лева С оглед завършването на сектора "ж.к. "Хаджи Димитър "- ж.к. "Левски " до 2026 година, авансирането на каузи на Столична община би трябвало да се извърши през първото тримесечие на 2022 година, се показва в отчета.

Там е маркирано, че общата дължина на третата линия на метрото е планувана да бъде 21 км с 21 метростанции. Строителството се прави на четири стадия. През 2020-2021г. беше приключено строителството на Етап 1 и Етап 2 на линията от ж.к. "Овча Купел " до ж.к. "Хаджи Димитър ", с дължина 12 км и 12 метростанции. В източна посока линията не е приключена. Целта е да обезпечи разположените в тези елементи на столицата огромни жилищни комплекси - ж.к. "Левски " и ж.к. "Слатина " и прилежащите жилищни и административни зони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР