Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да

...
Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Отпускане на мерките по Коледа може да се окаже трагедията на живота ни

„ Отпускане на ограниченията против COVID-19 по коледните празници може да се трансформира в една от нещастията на живота ни “, това предизвести доцент Михаил Околийски - представител на Световната здравна организация у нас.

„ Мисля, че би трябвало да имаме здрав разсъдък в тези времена и да не се поддаваме на страстите си. В момента ситуацията в България не е положително и позицията на здравния министър отразява нуждата от запазване живота и здравето на хората “, безапелационен бе той пред bTV.

Околийски добави, че в случай че въпреки всичко противоепидемичните ограничения бъдат отпуснати около Коледа, резултатът би бил унищожителен за България, „ какъвто стартира да става “.

" Това празнуване и ексесивно предпочитание на хората да компенсират тези несполуки около ковид доста бързо може да се трансформира в едно тъгуване по загуба на близки, в това да би трябвало да търсим помощ по лечебните заведения “, сподели Околийски.

Относно приравняването на антигенните проби с PCR-ите, Околийски разяснява, че е изрично за концепцията и че тези данни няма да изкривят статистиката у нас.

„ Броят на инфектираните така и така е доста висок. Нужна е по-добра картина “, добави той.

По думите му Словакия, която е съпоставима с България, има извънредно положителни резултати точно след тестуване с антигенни проби.

Там коронавирусът е под надзор, тъй като откриха рисковите пациенти, изолираха ги . Това е методът за справяне с пандемията “, разясни Околийски.

Относно настройките към имунизирането против COVID-19, той разяснява, че е сюрпризиран, тъй като процентът на хората, които желаят да се имунизират съвсем не се е покачил. За имунизирането на лекари и чиновници на първа линия, Околийски разяснява, че се надява точно те да дадат образец на популацията.

Околийски показа също, че прогнозата на СЗО е в случай че сме задоволително рационални и се възползваме от имунизацията против COVID-19 ще избегнем трета, четвърта и пета вълна на болестта.

" Конспиративното мислене получава много висок резултат в България. От юли насам са се нараснали значително вярванията в секрети организации и схващането, че политиците не споделят своите претекстове, е необятно публикувано ", разяснява още доцент Околийски пред БНР.

Той огласи данни от последното проучване на СЗО за страната ни, което се пробва да събере информация за метода, по който българите гледат на вируса, ограниченията и имунизациите и наблюдава развиването на гледната им точка към пандемията. Изследването е извършено измежду 1000 души и е представително за страната. Околийски го дефинира като опит за връзка на риска, учредена на научни доказателства - нещо, което по думите му липсва в България.

" Намаляващото доверие към държавното управление и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания. Хората в България считат, че тази пандемия е раздухана от медиите . Може би не се уцелва златната среда - да се сервират годни обстоятелства, без обаче човек да има чувство, че плува в " леплива инфодемична среда ", посочи доцент Околийски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР