Отправяме призив към водачите да са подготвени за зимни условия,

...
Отправяме призив към водачите да са подготвени за зимни условия,
Коментари Харесай

Нанков помоли шофьорите да се подготвят за снега: Борбата с войната по пътищата е съвместен процес


Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Снеговалежът в София стартира, 100 снегорина са в подготвеност Очакваният изобилен снеговалеж в столицата към този момент стартира.

Нанков обърна внимание на метеорологичните условия. „ Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, да оборудват колите си, да бъдат деликатни и дисциплинирани “, съобщи той. Във връзка с това кои са най-честите неточности и нарушавания на водачите, министърът разяснява: „ Несъобразена скорост, неподготвени коли – гуми, липса на течност за чистачки или износени такива. Борбата с войната по пътищата е взаимен развой. Трябва както ние като държавни институции да поставяме старания, по този начин и водачите “.

Николай Нанков даде образец с тежкотоварен автомобил, поради който преди няколко седмици бе затворена за няколко часа Автомагистрала „ Тракия “. Ледена пързалка и непочистен сняг на входа на " Майчин дом " Непочистени от сняг мраморни стълби, ледени висулки и ледена пързалка по стълбите - по този начин наподобява входът на Университетска АГ болница "... Прочети повече С оглед на снеговалежа няма затворени пътища за леките коли, краткотрайни ограничавания има за тежкотоварните, добави той, представен от Фокус. Министърът посочи, че сняг вали в Софийски, Ловешко, Плевенско, по старопланинските преходи – Шипченски, Троян – Кърнаре, Петрохан. „ Колегите осведомиха, че и в Родопите дъждът е минал в сняг.

Към момента е основана нужната организация. За леки коли няма затворени сектори от републиканската пътна мрежа, предвид на снеговалежа ”, изясни Нанков. „ Имаме отчасти лимитирани сектори, краткотрайно някои старопланински проходи, за тежкотоварни коли. За над 12 тона е лимитирано придвижването в прохода Троян Кърнаре, по пътя Рибарица – Шипково. Беше лимитирано краткотрайно придвижването за тежкотоварни коли в Предела, по пътя за Банско, с оглед опцията за по-добро разчистване от поддържащите компании “, добави той. По думите му през днешния ден се чака натоварен трафик от зимните курорти, главно от Банско, в посока София. „ На Автомагистрала „ Струма “ също имаше изобилен снеговалеж в следобедните часове, сътрудниците се оправиха “, сподели още районният министър.

„ Има няколко случая с леки и тежкотоварни коли в границите на денонощието. Единият е малко по-тежък, който ограничи придвижването на 347 км на Автомагистрала „ Хемус “ в региона на Шумен. ТИР е препречил пътното платно, минал е през мантинелата. Там има краткотрайна организация на придвижването. Имаше лека злополука сред Кресна и Симитли “, добави Николай Нанков.

© Actualno.com

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР