Отпадналият на косъм на втори тур кандидат-кмет на Левицата Ваня

...
Отпадналият на косъм на втори тур кандидат-кмет на Левицата Ваня
Коментари Харесай

Ваня Григорова влиза в битката за СОС?



Отпадналият на косъм на втори тур кандидат-кмет на „ Левицата ” Ваня Григорова може да влезе в борбата за началник на Столичния общински съвет, научи Lupa.bg. Този слух набира скорост през последните дни, когато Борис Бонев от „ Спаси София ” стартира да дава изявленията като съвсем сигурен за този основен пост.

По информация на Lupa.bg тази концепция се зародила буквално часове след втория тур на изборите.

Заради фотофиниша на финала Григорова и левите към нея заели твърдата позиция, че щом не е кмет, най-малко този пост й се поставя.

Ако не успее и в тази конкуренция, Ваня Григорова щяла да стане зам.-председател на СОС. Освен нея още най-малко четирима души се надяват да седнат в стола на ръководителя на СОС.

Жестоката конкуренция се разиграва най-много сред Борис Бонев от „ Спаси София ” и Георги Георгиев от ГЕРБ. Засега в играта остава и Иван Таков от Българска социалистическа партия. Сред тях се пробва да се намърда и провалилият се на изборите Антон Хекимян, както Lupa.bg към този момент писа.

Георгиев оглавяваше СОС досега и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов доста се надявал партията му да резервира тази позиция в общината, само че по-важно било да оцелее сглобката на национално равнище. Това обаче има своята цена и Борисов бил заставен да я заплати.

По тази причина било решено групата на ГЕРБ да поддържа кандидатурата на ПП-ДБ, въпреки и с омерзение.

От два дни е ясно, че формалната номинация на ПП-ДБ за началник на СОС е Борис Бонев. Той от своя страна съумя хитро да издейства основното място за себе си, като заплаши, че при първи признаци на сглобка сред ГЕРБ и Политическа партия в общината ще се отдели с хората си от спечелилите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР