Отпадат забраните за влизане от 8 ноемвриПристигащите ще трябва да

...
Отпадат забраните за влизане от 8 ноемвриПристигащите ще трябва да
Коментари Харесай

САЩ облекчават правилата за пътуване на чужденци

Отпадат възбраните за влизане от 8 ноември

Пристигащите ще би трябвало да са имунизирани

Съединени американски щати вкарват нови условия за имунизация против COVID-19 за чужденците, пътуващи до страната със аероплан, и по едно и също време с това анулират строгите ограничавания за пътешестване от Китай, Индия и огромна част от Европа. Промените влизат в действие от 8 ноември, съобщи Ройтерс.

Разпоредбите се съдържат в заповед на президента Джо Байдън.

Ограниченията за пътешестване бяха въведени при започване на предходната година, с цел да се спре разпространяването на ковид. Те не разрешиха достъпа до Съединени американски щати на множеството категории чужденци, които през предходните 14 дни са били във Англия, Ирландия, 26-те страни от Шенгенското пространство, Китай, Индия, Иран, Южна Африка и Бразилия.

Според новите правила на борда на аероплан за Съединени американски щати няма да се позволяват пасажери, които не са изцяло имунизирани, което значи да има доказателство, че заключителната доза (ако са две) е сложена преди минимум 14 дни.

Изискването за имунизация няма да важи за децата под 18-годишна възраст и за хора с избрани медицински проблеми. Те обаче би трябвало да разполагат с негативен PCR тест, изработен до три дни преди идването в Съединени американски щати.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР