Отпадането на забраната за внос на украинско зърно има икономически

...
Отпадането на забраната за внос на украинско зърно има икономически
Коментари Харесай

Арабаджиев, ПП-ДБ: Отпадането на забраната за внос на украинско зърно има икономически ползи за нас

" Отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно има стопански изгоди за цялата страна. Внасянето на по-евтина суровина понижава цените и ускорява пазарната конкуренция. Големите производители и търговци привикнаха, когато има облаги, те да са за тях, а когато има загуби, те да са за сметка на страната ".

Това сподели пред БНР Искрен Арабаджиев, народен представител от Политическа партия - Демократична България, претендент за кмет на Ловеч.

И акцентира, че икономическата логичност е да има пазарна стопанска система и дефинира като невалидни причините на бранша за липса на поддръжка, в случай че има данни за над 2 милиарда лв. като дотация в бранш " Земеделие ".

" Искаме българските производители и консуматори да имат по-ниски цени, да има пазарна стопанска система в страната 30 години след началото на Прехода ".

В предаването " Неделя 150 " Арабаджиев уточни още, че България създава пет пъти повече зърно, в сравнение с използва и огромна част се изнася, по тази причина би трябвало подпомагането в бранша да се промени - да не е на база на повърхност, а на продукция, " с цел да можем да сме очевидци на произвеждане на зеленчуци и плодове, освен на зърно ".

Според него възможностите за победа на обединението Политическа партия - Демократична България на локалните избори са огромни.

" Ние бяхме първата политическа мощ, която разгласи кандидатурата си за кмет на община Ловеч. Искаме хората да могат от по-рано да се срещнат с мен, да беседваме. Това е естествен метод, по който би трябвало да се прави политика ".

По думите му оценката за работата на държавното управление е добра, а доверието измежду интернационалните сътрудници е огромно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР