Отпадането на мониторинговия механизъм над България трябва да насърчи задълбочаването

...
Отпадането на мониторинговия механизъм над България трябва да насърчи задълбочаването
Коментари Харесай

Крум Зарков: Отпадането на мониторинга трябва да насърчи задълбочаването на реформите

Отпадането на мониторинговия механизъм над България би трябвало да насърчи задълбочаването на промените. Това съобщи Крум Зарков, някогашен длъжностен министър на правораздаването, секретар на президента по правни въпроси в ефира на Българска национална телевизия.
Прочетете още
" Тази добра вест има на практика измерения. Тя би трябвало да се употребява от настоящето държавно управление по два метода - вътрешен и външен. Външният метод е да се употребява като спомагателен мотив за увещание на скептичните членки да ни позволен в Шенген. Нидерландия прекомерно дълго се кри зад аргумента на този механизъм. Сега тази бариера падна. Вътрешната част е, че не би трябвало да се заблуждава никой, че ЕК спи и че това значи завършек на промените. Напротив. Това е акт, който би трябвало да насърчи задълбочаването на промените. "

Според някогашният длъжностен министър на правораздаването обаче през последните 100 дни няма прогрес в тази тенденция.

" Остава чувството, че държавното управление е заклещено, захванато в една доста комплицирана сглобка. Заклещено сред един дневен ред, който е негов и формален, написан в управническа стратегия и един различен дневен ред, който изобщо не е толкоз изтъкнат, въпреки че го чухме и по записи и който ни води по манастирските магерници. И в това нещо се надявам държавното управление да успее, в това число доцент Славов, на който разгадавам, да води кораба в вярната посока ", разяснява още Зарков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР