Отпадането на бялата хартиена рецепта няма да се случи от

...
Отпадането на бялата хартиена рецепта няма да се случи от
Коментари Харесай

Отпадането на бялата хартиена рецепта няма да се случи от 1 май

Отпадането на бялата хартиена рецепта няма да се случи от 1 май, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

74 мнения и оферти са постъпили в министерството

в границите на публичното разискване на плана за изменение на Наредба № 4 от 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, което завърши на 26.04.22 година

Предвид огромния брой изпратени мнения и оферти от заинтригувани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпущането на лекарствени артикули, и нужното софтуерно време за тяхното разглеждане и разискване,

посоченият в плана за изменение на Наредба 4 период от 01.05.2022 година за отпадане на бялата хартиена рецепта се отсрочва.

Поради големия публичен интерес и реакциите на съсловните организации във връзка с препоръчаните промени в плана на Наредбата, в Министерството на здравеопазването беше проведена среща, с цел да се чуят другите мнения, мнения и оферти, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането напълно на електронна такава. Изложените по време на срещата причини също ще бъдат взети поради при завършване на плана за изменение на Наредба № 4.

Министерство на здравеопазването работи в посока въвеждане на електронно опазване на здравето .

Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР