Отпадането на американските визи за български граждани ще обсъдят българският

...
Отпадането на американските визи за български граждани ще обсъдят българският
Коментари Харесай

Захариева и Помпео ще обсъдят отпадането на визите за български граждани за САЩ


Отпадането на американските визи за български жители ще обсъдят българският външен министър Екатерина Захариева и държавният секретар на Съединените щати Майкъл Помпео във Вашингтон. Преди това Захариева се срещна с българската общественост в американската столица, осведоми Българска национална телевизия.

Пред сънародниците ни във Вашингтон министър Екатерина Захариева сподели, че за първи път от 27 години броят на напусналите България през предходната година е еднакъв на тези, които са се върнали в страната ни. Затова и задграничните ни представителства работят доста интензивно с бизнеса за по-пълна информация за нашите съграждани зад граница за опциите за работа у нас.

Екатерина Захариева уточни още, че Българското председателство на съвета на Европейски Съюз ще се запомни със устрема на страната ни да наложи тематиката за европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани и точно с това по думите ѝ е станало доста забавно и за Съединени американски щати.

Като образец тя уточни подписания ни контракт за добросъседство с Македония, дал подтик по думите ѝ, за решаването на разногласието за името сред Гърция и Македония и кураж за прогрес в разговора сред Сърбия и Косово.

По-късно довечера българско време главен акцент в формалната среща на министър Захариева с американския държавен секретар Майкъл Помпео се чака да бъде стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати в сферите на сигурността, правораздаването и енергетиката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР