Отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация и

...
Отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация и
Коментари Харесай

АТАКА предлага в НС отпадане давността за криминалната приватизация

Отпадане отминалостта на покупко-продажбите по време на всеобщата приватизация и търсене на наказателна отговорност от отговорните лица. Такива промени в Конституцията и съпътстващите я закони приготвя да внесе в Народното събрание партия АТАКА, стана ясно от партийния водач Волен Сидеров и неговия заместител Десислав Чуколов по време на предаването „ Неделник” по АЛФА ТВ.

От партията на Сидеров се надяват предлагането им да се одобри с изключение на от ръководещите от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, по този начин и от останалите парламентарни групи.

Като образец водачът на АТАКА даде договорката с БГА „ Балкан”, която тогавашният министър председател Иван Костов продаде за 150 000 щатски $. По думите на Сидеров Иван Костов би трябвало да бъде изправен на съд и с тази задача е редно да се заеме новият основен прокурор Иван Гешев.

Освен някогашната държавна самолетна компания създателят на Политическа партия АТАКА упорства пред съда да бъдат изправени и подписалите покупко-продажбите за БТК, тецовете, ЕРП-тата и още над 3000 структуроопределящи предприятия. „ В цялата страна имаше високотехнологични предприятия, които бяха разграбени. Можеше в този момент те да продават, а не да купуваме от Китай”, уточни водачът на АТАКА.

И посочи - „ Защо Съединени американски щати не споделиха, че това е корупция? Те си мълчаха през това време. Да се прегледат по какъв начин се случиха тези сделки”.

В допълнение Десислав Чуколов уточни, че в този момент основният прокурор проверява олигарси, забогатели от приватизацията, само че не проверява тези, които им го разрешиха.

„ Ако основният прокурор стигне до Костов, АТАКА ще поддържа по всевъзможен метод Гешев”, заключи Сидеров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР