Отпада изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите за

...
Отпада изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите за
Коментари Харесай

Дипломите за висше образование вече ще са без холограмен стикер

Отпада условието за слагане на холограмен стикер на дипломите за приключена образователно-квалификационна степен на виеше обучение. Това реши държавното управление, като одобри промени в Наредбата за държавните условия към наличието на главните документи, издавани от висшите учебни заведения. Основната причина за отпадане на това условие е наложената от практиката смяна във функционалността на холограмния стикер.

Първоначално концепцията за слагане на холограмен стикер на дипломите за висше обучение е била посредством него да се удостовери тяхната правота. С развиването на цифровите технологии през годините са създадени и въведени други механизми за надзор на издаването на дипломи, които служат като подобаващ механизъм за инспекция и засвидетелствуване достоверността им.

Регистрите за висше обучение към този момент са усъвършенствани. Предстои и въвеждане на напълно нови функционалност на Регистъра на всички настоящи, прекъснали и приключили студенти и докторанти, по степени на образование и по професионални посоки. Чрез тази промяна регистърът ще се трансформира в задоволително благонадежден инструмент за инспекция и надзор на провежданото образование на съответен студент, а по този метод и за засвидетелствуване истинността на издадената тапия за висше обучение.

Предлаганите промени имат за цел да понижат административната и регулаторна тежест за висшите учебни заведения в България. Те са разисквани и подкрепени от Съвета на ректорите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР