Отпада изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите за

...
Отпада изискването за поставяне на холограмен стикер на дипломите за
Коментари Харесай

Решено: Без холограмен стикер върху дипломите за висше образование

Отпада условието за слагане на холограмен стикер на дипломите за приключена образователно-квалификационна степен на висше обучение. Това реши държавното управление, като одобри промени в Наредбата за държавните условия към наличието на главните документи, издавани от висшите учебни заведения. Основната причина за отпадане на това условие е наложената от практиката смяна във функционалността на холограмния стикер.

Първоначално концепцията за слагане на холограмен стикер на дипломите за висше обучение е била посредством него да се удостовери тяхната правота. С развиването на цифровите технологии през годините са създадени и въведени други механизми за надзор на издаването на дипломи ,  които служат като подобаващ механизъм за инспекция и засвидетелствуване достоверността им.

Регистрите за висше обучение към този момент са усъвършенствани. Предстои и въвеждане на напълно нови функционалности на Регистъра на всички настоящи, прекъснали и приключили студенти и докторанти, по степени на образование и по професионални посоки. Чрез тази промяна регистърът ще се трансформира в задоволително благонадежден инструмент за инспекция и надзор на провежданото образование на съответен студент, а по този метод и за засвидетелствуване истинността на издадената тапия за висше обучение.

Предлаганите промени имат за цел да понижат административната и регулаторна тежест за висшите учебни заведения в България. Те са разисквани и подкрепени от Съвета на ректорите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР