Отпада изискването за карантина за пристигащите от България в Англия

...
Отпада изискването за карантина за пристигащите от България в Англия
Коментари Харесай

Отпадна карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия

Отпада условието за карантина за идващите от България в Англия и Шотландия, считано от 4.00 ч. на 19 юли 2021 година, понеделник.
По информация на посолството ни в Лондон това става допустимо, откакто в края на предходната седмица бяха оповестени промени в описите на така наречен светофарна система на ограничавания за пътувания до Англия и Шотландия, като България е включена в "зеления “ лист.

Това значи, че от 19 юли 2021 година българските жители, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия са били или пътуват от страна или територия на "зеления лист “, няма да бъдат поставяни под 10-дневна карантина при идване в Англия.

Преди тръгване за Англия българските жители е належащо да попълнят формуляр за локализация на пасажери (PLF) 48 часа преди пътуването; създадат тест за COVID-19 до 72 часа (3 дни) преди заминаването; резервират и заплатят тест за COVID-19 за идващите 2 дни след идването.

След идването в Англия не би трябвало да си създадат тест за COVID-19 на първия или на втория ден.

Ще бъдат сложени под карантина, в случай че резултатът от теста е позитивен. Ще би трябвало да се самоизолират и, в случай че приложението "NHS Test & Trace “ осведоми, че са пътували с някого, който е с позитивен тест за ковид.

По информация на посолството ни в Лондон същите правила важат и за Шотландия.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР