Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. Това каза в

...
Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. Това каза в
Коментари Харесай

Росен Желязков: Туристическите пътувания за Гърция започват от 15 юни

Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. Това сподели в „ Тази заран “ министърът на превоза, инф.технологии и известията Росен Желязков. По думите му туристическите пътувания до Гърция може да стартират от 15 юни.

Той изясни, че водачите на България, Сърбия, Румъния и Гърция са се разбрали за това през вчерашния ден на видеоконфрентната среща. Желязков посочи, че облекчените ограничения за пътешестване идват поради ниската заболеваемост в страните. Разхлабените ограничения за пътешестване са реципрочни.
Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни Ще се попълня декларация, чака се решението на Румъния
„ Договорихме се със сърбите още от юни да се движим свободно, без значение от задачата на пътуването. Гърците имат метод за последователно отпадане – от 1 юни отпада карантината за бизнес пътувания, а от 15 за туристически. Голямата въпросителна е Румъния, държавното управление чака техния парламент да вземе решение “, посочи транспортният министър.

Ресорният министър уточни, че влизането на непозната територия ще се реализира след попълване на декларация. В нея ще се показва, че пасажерът е осведомен с ситуацията и влиза на лична отговорност.

„ Във всяка една от страните формулярът ще бъде еднакъв. Няма да лишава никакво време, за пътуващите по въздух – ще бъдат раздавани в самолета “, сподели Желязков.
Българи от Западните околности не могат да се възползват от мярката да влизат у нас без карантина Близо 600 са българските жители, които могат да пътуват до работните си места в България
Той разяснява, че България е директна зона за пътуващи за Западна Европа служащи и сега се водят договаряния за нормализиране на пътуванията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР