Отново за 24 часа гръцките железничари спряха движението на всички

...
Отново за 24 часа гръцките железничари спряха движението на всички
Коментари Харесай

Гръцките железничари спряха движението на всички влакове заради протест

Отново за 24 часа гръцките железничари стопираха придвижването на всички влакове в символ на митинг против приватизацията на железопътния оператор. Синдикатите упорстват да се приключи договорката по прекачване на гръцката железопътна компания „Траносе“ към италианския държавен оператор, осведоми БНР.

Европейската комисия утвърди договорката по закупуване на гръцката железопътна компания от единствения участник в търга – италианските държавни железници. Срещу 45 милиона евро италианската държавна железопътна компания „Феровие делло Стато“ (Ferrovie dello Stato) получава 100% от капитала на компанията, която ръководи всички транспорти в Гърция – пътнически и товарни.

Правителството смята за огромен триумф приватизацията на потъналата в задължения железопътна компания „Траносе“. Железничарите се опасяват от всеобщи уволнения. В поддръжка на железничарите през днешния ден с почасово прекъсване на придвижването в митингите вземат участие и работещите в метрото в Атина, както и в градската железница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР