Отново в духа на Коледа, днес ще ви представим една

...
Отново в духа на Коледа, днес ще ви представим една
Коментари Харесай

С дъх на Коледа: Мини пайчета с круши и джинджифил

Отново в духа на Коледа, през днешния ден ще ви представим една рецепта за сладкиш, характерен за празниците. Мини пайчета с круши и джинджифил е подобаващ за зимния сезон и най-много в дните към Рождество.

Продукти

За тестото:

2 1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.ч. студено безсолно масло

170 г студено крем сирене

3-4 с.л. леденостудена вода

За пълнежа:

2 огромни яйца

2/3 ч.ч. + 1 с.л. захар

1/2 ч.ч. брашно

2 с.л. лимонен сок

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. + 1 с.л. безсолно масло

1 шушулка ванилия

3 с.л. настърган джинджифил

2 твърди, само че узрели круши

пудра захар за поръсване

Начин на подготвяне:

1. За тестото сипете брашното, студеното масло, нарязано на кубчета от по 6 мм и крем сиренето в кухненски робот. Пулсирайте до момента в който продуктите се смесят. В придвижване прибавете студената вода. Щом може да се оформи топче при притискане с ръка, тестото е готово. Разделете тестото на две, оформете го на плосък диск и увийте в транспарантно фолио. Поставете в ледник за 45 минути.

2. За пълнежа разбийте яйцата с 2/3 ч.ч. захар в купа, до момента в който сместа стане бледожълта и се сгъсти. Добавете брашното, лимоновия сок и 1/4 ч.л. сол. Разбъркайте.

3. В тенджерка, на сдържан огън, разтопете 1/2 ч.ч. масло (110 г) дружно с остърганата сърцевина на шушулката ванилия и тънко настъргания джинджифил, до момента в който маслото придобие кафяв цвят, за към 5 минути. Прецедете сместа през фина цедилка в купата с кексовата примес. Разбъркайте до еднородност.

4. Разтопете останалата 1 с.л. масло в тиган. Добавете авансово обелените и нарязани на кубчета то по 6 мм круши, останалата 1 с.л. захар и 1/4 ч.л. сол. Гответе крушите в продължение на 5 минути, като разбърквате понякога. След като крушите изстинат за към 10 минути, ги прибавете в кексовата примес.

5. Разточете всеки диск тесто на кръг с дебелина 3 мм. Изрежете по 5 кръгчета (диаметър 13 см) от всеки диск. Поставете всяко кръгче тесто в гнездото на форма за мъфини, като надиплите краищата му и притиснете деликатно по дъното и стените на гнездото. Напълнете всяко гнездо с 1/4 ч.ч. от пълнежа. Поставете формата в ледник за 30 минути. След това печете в авансово загрята на 190 градуса фурна 35-40 минути. Извадете пайчетата от формата и ги поставете върху решетка да изстинат, за към 20 минути. Поръсете с пудра захар.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР