Отново трябва да се стабилизира политическата ситуация и да седнем

...
Отново трябва да се стабилизира политическата ситуация и да седнем
Коментари Харесай

Денков: И аз съм бил многократно обиждан. Не съм искал извинение, не сме в детската градина

„ Отново би трябвало да се стабилизира политическата обстановка и да седнем на масата за договаряния, които да ни изкарат до положителен резултат “, съобщи в Брюксел министър председателят в оставка Николай Денков.

„ Колкото до обидите, да припомня, че бях персонално обиждан неведнъж от разнообразни политици – Делян Пеевски, Делян Добрев, в това число Бойко Борисов неотдавна се включи. Никога не сте ме чули да желая опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички. Не сме в детската градина, не сме в режима „ ти уважаваш ли ме “, тъй че фокусът би трябвало да бъде в напълно друга посока “, разяснява Денков.

Кой на кого би трябвало да се обади?

„ ГЕРБ-СДС би трябвало да се обадят, с цел да кажат по какъв начин да продължим. Готови сме и търсим разновидности, които да бъдат допустими при сегашната обстановка. Най-големият проблем е, че доверието ми към Мария Габриел беше счупено с този акт. Не мога да допускам още по какъв начин това се случи. Трябва да намерим метод по какъв начин да влезем в режим, в който това нежно доверие, което бяхме построили, да може да се стъпи на него и да се продължи нататък “, сподели още Николай Денков.

„ Не мога да си показва друго пояснение за това, което се случи, като се изключи че Мария Габриела е била подложена на тежък напън от други хора и тя се е поддала. Това е проблем “, безапелационен бе той.

Денков добави, че ПП-ДБ чакат покана от мандатоносителя, тъй като тя би трябвало да пристигна точно от тях.

Ще дадат ли ПП-ДБ късмет на първия мандат?

„ Трябва да се употребяват всички благоприятни условия за договаряния, в това число и за първия мандат. Ако погледнете съглашението, в него написа, че той би трябвало да се преглежда като народен. Дали ще бъде първи, или втори – постоянно методът би трябвало да е, че това е народен мандат “, акцентира министър председателят в оставка.

Той добави, че европейските сътрудници показват угриженост, че още веднъж се дестабилизира обстановката в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР