„Отново станахме свидетели на същия проблем. Беше обявено, че нещо

...
„Отново станахме свидетели на същия проблем. Беше обявено, че нещо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Премахването на палатковите лагери е в противоречие с Конституцията

„ Отново станахме очевидци на същия проблем. Беше оповестено, че нещо наречено „ Коалиционен съвет “ е взело решение за изгонването на протестиращите от „ Орлов мост “. Това е доста притеснително, тъй като виждаме, че избрана полицейска интервенция се възнамерява по политическо разпореждане от партиен орган “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов във видео във „ Facebook “.



„ Трябва да кажем, че по конституция в България има избрани институции за опазването на реда и използването на закона и измежду тях не попада нещо, което е наречено „ политически съвет “, съобщи Иванов и добави, че „ Валери Симеонов не е част от изпълнителната власт “ и „ някаква тричленка е взела решение “, вследствие на което „ по тъмна доба “ е отстранен палатковия лагер на „ Орлов мост “, въпреки че такива дейности би трябвало да се правят денем.

С такива дейности се разрушава Конституцията на България, счита съпредседателят на „ Демократична България “.
Христо Иванов на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи поради алено леке от багра по Съдебната палата в негово видео Заедно с Иво Мирчев са извикани като очевидци
Христо Иванов разяснява и за какво е бил извикан на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Прокуратурата се е сезирала за петното алена багра върху фасадата на Съдебната палата, само че не и по сигнала, който аз внесох “, сподели някогашният правосъден министър Христо Иванов.
Снимка: Скрийншот " Facebook " / Христо Иванов
Той е бил разпитван по почнало досъдебно произвеждане, мотив за образуването на което е станало точно петното с алена багра върху постройката, появило се на 3 август. Става въпрос за деня, в който Христо Иванов внесе сигнал по отношение на един от изтеклите аудиозаписи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.

„ Тогава внесохме сигнал, че в този запис министър председателят споделя по какъв начин е възнамерявал с Гешев и Цацаров съответна интервенция. Това повдига тежки подозрения за нарушавания на Конституцията, за практикуване на политическо въздействие върху прокуратурата, за потреблението на пълномощията на прокуратурата и на службите за осъществяване на изборна акция на една от политическите обединения “, разяснява Иванов.

Според него „ прокуратурата очевидно е гледала моето включване във „ Facebook “ и е забелязала зад моето рамо, че на фасадата на Съдебната палата има леке багра. Сезирала се е за петното алена багра, само че не и за сигнала, който аз внесох “.

Нямало реакция и по другия му сигнал за основния прокурор Иван Гешев и по неговите думи никой не се интересува от „ петното върху българското правораздаване “.

Иванов изясни, че са съдействали на институциите и са донесли видеозаписа на диск, както са им го поискали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР