Отново стана време за български футбол. Ботев (Враца) и Берое

...
Отново стана време за български футбол. Ботев (Враца) и Берое
Коментари Харесай

Ботев и Берое дават старт на първенството

Отново стана време за български футбол. Ботев (Враца) и Берое ще имат достойнството да открият новия сезон в България. Новаците в елита са два - Царско село и Арда (Кърджали), а и шампионата към този момент е с ново име - efbet Лига.

Първият дуел е с начален час 18:45 на стадион " Христо Ботев " във Враца.

В Стара Загора се укрепиха с нападател в лицето на Зоран Йосипович, който би трябвало да се пребори за титулярно място с легендата Мартин Камбуров. Вторият вратар Георги Аргилашки мина в Ботев (Пловдив), само че старозагорци съумяха да му намерят заместител - Пламен Колев. Юлиян Ненов се завърна от Мароко в България, с цел да играе за заралии. 23-годишният краен защитник Петко Цанков беше притеглен като свободен сътрудник от Витоша (Бистрица).

" Изисквам от себе си, в случай че развия себе си, ще развия и клуба. На новите играчи ще им би трябвало време, само че съм удовлетворен, че запазихме ядрото и то се вижда. Искам да сме нападателни, получавахме и червени картони, само че и това влиза в играта. Отборът ни има качества, би трябвало да си повярваме, да надградим, работим върху това да побеждаваме ", съобщи старши треньорът на " зелените " Александър Томаш пред " Диема " в навечерието на мача.

Той няма да може да разчита на Вандерсон и Георги Ангелов, които към момента не са подготвени след претърпените тежки травми.

На вратата на Берое съвсем несъмнено ще забележим Душан Перниш. Пред него в защита ще работят Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Никита Баранов и Александър Василев. В средата на терена Томаш ще разчита на Александър Цветков, Карлос Охене и Иван Минчев. Мартин Камбуров ще бъде подпомаган от Педро Еуженио и Рубен Бриджидо.
 Александър Томаш: Трябва да си повярваме, да надградим
Александър Томаш: Трябва да си повярваме, да надградим

" Ще му би трябвало време на Йосипович, само че той може да пораства около Камбуров "

Христо Златински от тази акция ще носи екипа на врачани. Последният му гол в елита на България е от 2015 година, когато вкара навръх Берое, като част от Лудогорец. След като разтрогна с Левски, Валери Божинов тренираше с Ботев, само че към момента не е подписал, тъй като чака оферта от чужбина. Последното ново попълнение във Враца е Апостол Попов. Сашо Ангелов ще може да разчита и на Ангел Лясков, който мина чартърен в отбора от ЦСКА.

Вероятният състав на Ботев (Враца) е Красимир Костов, Андреас Васев, Илия Миланов, Венци Керчев, Ангел Лясков, Вълчев, Атанасов, Христо Златински, Ивайло Михайлов, Генов, Валери Домовчийски.
 Апостол Попов си завоюва контракт с Ботев (Враца)
Апостол Попов си завоюва контракт с Ботев (Враца)

Опитният бранител одобри оферти му контракт

Ивайло Стоянов от Петрич е основен съдия на срещата, а негови помощници ще бъдат Велислав Миленков от Благоевград и Димитър Стоиловв от Кюстендил, а четвърти арбитър е Георги Иванов от София.

В историята на най-високото равнище на българския футбол " Берое " е надделявал над " Ботев " 23 пъти, а 21 са успехите на сметката на " врачани ". 8 са дуелите приключили без победител, а головата разлика е 83:65 в интерес на " зелено-белите ". 26 са срещите във Враца, където " Берое " има 3 победи, " Ботев " 17, а равенствата са 6. Най-честият резултат сред двата отбора е 2:0 за " Ботев " (7 пъти). " Берое " се намира в серия от четири мача без загуба от този съперник.

През миналата акция " Берое " победи този противник два пъти - с 4:0 в Стара Загора и с 1:0 във Враца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР