Отново сме на прага на избори, които обаче са по-различни

...
Отново сме на прага на избори, които обаче са по-различни
Коментари Харесай

За кого да гласуваме в Ловеч?

Отново сме на прага на избори, които обаче са по-различни от миналите няколко парламентарни, тъй като те ще повлияят най-пряко града Ловеч и развиването му в идващите 4 години.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 363
В Ловеч сигурно ще има нов кмет след 8-годишното ръководство на актуалното управление, защото ГЕРБ в последния миг промени проектите си да издигне Корнелия Маринова за трети мандат. Това свидетелства за земетресения сред органите в партията на локално и национално равнище, което може да докара до напълно разбъркване на пластовете и в изборните резултати.

Кои са главните кандидати за локалната власт?

Първи, още през юли, кандидатурата си разгласи Искрен Арабаджиев. Арабаджиев се показва като единствената опция за Ловеч – локален, без зависимости, което видно от акцията, никой различен претендент не подчертава за себе си, ще работи с хъс и ще ползва опит от локалната власт, който е придобил като заместник-кмет на огромен столичен регион. Той има опит и в законодателната власт като депутат от ПП-ДБ в 47, 48 и 49 Народно заседание.

След 8-годишното ръководство на сегашния кмет, което съумя да затвърди славата на Ловеч на град със затихващи функционалности, без подозрение градът има потребност от пресен лъх в ръководството. Арабаджиев е млад и по думите на доста поданици на Ловеч, с присъщата за младостта храброст, ще работи с обсег и ще прави без оправдания всичко в общината, което зависи от него. Това е и мнението на огромна част от жителите на регион „ Студентски “, които го познават като предан на работата си и несклоняем, до момента в който не откри метод по какъв начин да преодолява проблемите.

От другата страна стои главният кандидат за кметското място – Валентина Недялкова, издигната от ГЕРБ. Недялкова също е родена в Ловеч и в този момент е юрист в града. За разлика от Арабаджиев, тя е по-скоро непредвидена и показана в последния миг номинация за кмет и това е една от евентуалните аргументи да не виждаме нейни обществени позиции по общински или държавни въпроси. Освен това Недялкова няма административен опит в ръководството на хора и бюджети, което е значимо за кмет, който търси развиване за града и хората. От акцията е видно, че Недялкова познава най-големите проблеми в Ловеч и подчертава върху това, че ще точно тя като кмет ще ги оправи. Удобно обаче заобикаля тематиката, за какво предшественикът ѝ, с която са в една партия, не е направила нищо, а по този начин единствено са се задълбочавали проблемите. Като мощна персона и подадена ръка за реализиране на проектите си, тя употребява Николай Нанков, до който е доближена и който се явява връзка с централната власт.

Въпреки това една част от хората са подготвени да ѝ дадат късмет, тъй като одобряват точно нея като свежия лъх, от който Ловеч има потребност. Проучвания демонстрират, че точно Валентина Недялкова и Искрен Арабаджиев ще бъдат на балотаж, като на самия балотаж огромен превес има Арабаджиев. Третият главен кандидат за идния избор е Страцимир Петков. Той се показва като персона с огромна социална активност. Петков в реалност е измежду разпознаваемите лица в Ловеч, на което той разчита, само че това е най-много поради бизнеса му в града. Издигнат е като претендент за кмет от Има Такъв Народ и Български напредък, като преди този момент той е бил дълготраен член на Българска социалистическа партия и общински консултант от същата партия. Това е и най-близкият му до администрацията опит. Кампанията му е обичайната, той също залага на мощно наличие по места, където показва на хората главните си цели. Някои поданици на Ловеч споделят, че ще гласоподават него, само че най-вероятно гласовете за него няма да са задоволителни, с цел да стигне до балотаж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР