Отново се стигна до напрежение между протестиращи срещу войната в

...
Отново се стигна до напрежение между протестиращи срещу войната в
Коментари Харесай

Отново напрежение край паметника на съветската армия


Отново се стигна до напрежение сред протестиращи против войната в Украйна и честващия Деня на успеха 9 май край паметника на руската войска в София.

Част от участниците в „ Похода против съветския фашизъм “, проведен във „ Facebook “, след приключването на демонстрацията им пред легацията на Москва се насочиха към противоречивия паметник.

Там към момента има последователи на Русия, които охраняват паметника. Между двете групи има полицейски кордон, към този момент до няма физически конфликти, само че двете страни си разменят обидни реплики и освирквания.

Преди половин час завърши демонстрацията против войната в Украйна. Това беше крайната точка на стачкуващите, където се хвърлиха облекла, уреди и плюшени играчки, поляти с алена багра.

В региона имаше засилено полицейско наличие, както и последователи на Русия, пред които органите на реда бяха създали кордон, за не влязат в прикосновение с стачкуващите от „ Похода за независимост и мир “.

По-рано денем напрежението към паметника на руската войска се ускори. По време на честването на 9 май жител развя знамето на Европейския съюз и беше разгласен за подбудител от групата, охраняваща монумента от вандализъм.

Една част от шествието в поддръжка на Украйна се отклони и опита да блокира паметника на Съветската войска, само че внушителното наличие на полицията предотврати директен конфликт.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР