Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков“.

...
Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков“.
Коментари Харесай

Преремонтират ремонтираната нова част на столичния бул. „Дондуков”


Отново се ремонтира ремонтирана към този момент част от столичния бул. „ Дондуков “.

Ремонтните действия са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември - в правата сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “. Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия бул., по който придвижването въври с цялостна пара, а на велоалеята. Самата велоалея към момента не е пусната за придвижване, само че беше изцяло подготвена още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „ Г.С. Раковски “.

В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място наподобява се слагат решетки за отводнителни канали. В същото време останалите елементи от велоалеята, които са в региона на някогашния Партиен дом /сега част от парламента/, сега се почистват стремително и се приготвят за стартиране.

Реконструкцията на бул. „ Дондуков “ стартира на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за придвижване две прави от него. Става дума за секторите от Министерски съвет до улица „ Г.С.Раковски “, където настилката е паваж, и от улица „ Кракра “ до бул. „ Васил Левски “. Последна бе пусната за придвижване правата сред улица „ Г.С.Раковска “ и бул. „ Васил Левски “. Ремонтът включва замяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите прави не бяха затворени по едно и също време, а поетапно, с цел да не се основава напрежение измежду водачите в така и така претрупания столичен трафик. Първо бяха затворени за придвижване първата и третата права.

На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, откакто придвижването по булеварда в региона от Министерски съвет до улица "Г.С.Раковски " беше реалност и настилката от павета бе подредена, се наложи нейното коригиране. Става дума за правата на „ Дондуков “ сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “. Движението там беше заградено и майстори пренареждаха още веднъж паветата, които бяха сложени напълно неотдавна.

На въпрос на БГНЕС за какво се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Евгени Крусев съобщи на 7 ноември, че ремонтът на бул. „ Дондуков “ още не е завършил. „ Има още работи, които има да се извършват по велоалеята, по паветата, където това е належащо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия бул. по този начин, че работата продължава. Когато завърши ремонтът ще може да приказваме за приключен бул. “, добави тогава зам.-кметът по превоз.

Евгени Крусев увери тогава още, че всички наказания, които могат да бъдат наложени и, които са установени от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от заплащането към фирмата-изпълнител на градежа. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР