Отново се действа на парче, малко панически - да направим

...
Отново се действа на парче, малко панически - да направим
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Управляващите продължават да крият какво договориха за мигрантите

„ Отново се работи на парче, малко под паника - да създадем нещо, с цел да успокоим публичното мнение. Не виждам цялостна тактика “. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин за препоръчаните от ръководещите промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, свързани с миграционния проблем. 
Той уточни, че България има Стратегия за ръководство на миграцията 2021-2025 година, само че последният проект за деяние за тази тактика е бил за 2022 година „ Няма известни, най-малко в общественото пространство, проекти за 2023 година, за 2024 година Ако е неточност, че не са качени на уеб страницата на министерството – приканвам да го създадат. Но в случай че няма, е още по-зле, тъй като явно 2 години ей-така сме ги пропуснали “, съобщи Кристиан Вигенин. 
По думите му увеличението на щатовете в Министерство на вътрешните работи за усилване защитата по границата е положително решение. Вигенин, който е народен представител на Българска социалистическа партия от Ямбол обаче предложи: „ Молбата на хората от общините Елхово и Болярово, както и на кметовете, е при новите назначения да се дава приоритет на локалните хора. Те ще са по-мотивирани, тъй като с работата си ще пазят личните си общини, домове и фамилии. Второ, това ще спомогне за понижаване на темповете на обезлюдяването на тези райони “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и добави, че връщането на полицейското ръководство в Болярово е добра стъпка. 
Кристиан Вигенин обърна внимание, от позиция на успеваемостта на разноските, да се мисли не само за повече хора, а и за оборудването на тези хора. Ако дадем повече средства да се поддържат пътищата по границата, за по-проходими коли, по-добре оборудвани гранични служители на реда – да могат по-бързо да се придвижват от една точка до друга, дали няма да е по дейно “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “. 
Той напомни, че след направените по искане на Българска социалистическа партия промени през предходната година за завишаване на наказванията при проведен трафик на бежанци у нас, ограниченията са дали резултати.
Вигенин нападна ръководещите поради продължаващото им безмълвие за това какво са договорили по приемането на мигрантите: „ Не съм чул Министерство на вътрешните работи министърът да пристигна и каже какви са позициите на българското държавно управление, когато се водеха договарянията на европейско ниво – за измененията на разпоредбите във връзка с миграцията. Ние тези въпроси ги научавахме от европейските медии и от Европейска комисия – не ги научавахме от нашите министри. Особено когато трябваше да се случи това авансово, да знаем за какво се отива, какво ще се разисква, да дадем мандат, в случай че би трябвало “, акцентира социалистът.
И се обърна към ръководещите: „ Това съглашение, което подписахте с Австрия и Румъния  - и не се правете, че го няма, то си е ангажимент на страната, то е в протоколите на Съвета и България го извършва прецизно. Там е записано, че ще се усили доста наличието на Фронтекс по нашата граница. Това по този начин ли е? Никой не споделя. Европейска комисия в своето изказване не пое ангажимент, че това в действителност ще се случи, това е някакво наше искане сред България, Австрия и Румъния. Не съм чул до момента Европейска комисия да е направила нещо по този въпрос. Но това би трябвало да бъде изяснено – дали от Калин Стоянов, Мария  Габриел или Николай Денков, само че да забележим ще има ли такова доста по-сериозно наличие на Фронтекс по нашата граница. Как то ще бъде комбинирано със усилване на наличието на нашата гранична полиция. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР