Отново ръст на телефонните измами. Над 40 000 лева хвърли

...
Отново ръст на телефонните измами. Над 40 000 лева хвърли
Коментари Харесай

След като възрастна жена стана жертва на ало измама: Успяха да открият парите ѝ

Отново растеж на телефонните измами. Над 40 000 лв. хвърли през балкона си стара жена в София, станала жертва на ало машинация. 19-годишен мъж е арестуван като помощник.

„ Телефонните измамници се обаждат на възрастни хора и се показват за чиновници на реда или представители на болнични заведения “, сподели за „ Тази заран “ Николай Николаев, представител на Софийската районна прокуратура.

Обвиняемите са възнамерявали огромната машинация с пране на пари в продължение на години

Пострадалата жена е получила позвъняване, че неин непосредствен е в болница и са нужни пари. Жената е хвърлила от терасата над 40 хиляди лв..

„ Съучастниците са арестувани. Парите са приобщени по досъдебното произвеждане след претършуване в дома на лицето “, посочи Николаев.

Задържаният е притеглен под наказателна отговорност и е в ареста. Предстоят още разпити.

Съпругата му също е наказана на две години условно за ролята си в схемата

„ Механизмът е еднакъв – най-вече възрастни хора. Случаите зачестяват. Моля ви, недейте да хвърляте пари през терасите. Видите ли случай, при който ви се обаждат, че ваш непосредствен е потърпевш, знайте, че институциите не взимат пари. Индикацията за машинация е, че жертвите ги държат на телефона и не им дават да се свържат със своите близки. Друга индикация е хвърлянето на пари през тераса или оставянето им до кошче за отпадък “, добави представителят на СРП.

В средата на март стара жена от Плевен стана жертва на телефонна машинация. След позвъняване по телефона тя изхвърлила през терасата на жилището си на площад " Македония " 1500 лв. на чужд, чакащ пред блок.

„ Тестът за опиати единствено за служителите на реда ли е неспособен, или за всички жители? “, разяснява пътният специалист Красимир Георгиев

При различен случай в Хасково беше излъгана 86-годишна жена. С нея сякаш се свързала внучката ѝ, която живеела в Германия с щерка ѝ. Момичето споделило, че бойлерът им гръмнал, в резултат на което майка ѝ е потърпевша с очите и е допустимо да ослепее.

В този миг слушалката била взета от мъж, показал се за лекар. Той декларирал, че е нужна интервенция, която коства 300 000 евро. Жената споделила, че има единствено 26 000 лв., за които мнимият доктор споделил, че ще стигнат за лещи.

След като схванал къде живее дамата, той ѝ споделил да съобщи парите на жена, която ще изпрати. Малко по-късно пострадалата предала парите пред дома си на улица " Липа " на жена, която описала пред служителите на реда като цялостна, с кестенява коса и към 30-40-годишна.

 Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО) Тази събота и неделя 3 мин. Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО)  Да инсценираш гибелта си: Над 3 години затвор чакат германецa, заловен в опит за застрахователна машинация Светът 2 мин. Да инсценираш гибелта си: Над 3 години затвор чакат германецa, заловен в опит за застрахователна машинация  Адвокат: Ако Конституционен съд анулира отнемането на коли, към този момент отнетите няма да бъдат върнати Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Ако Конституционен съд анулира отнемането на коли, към този момент отнетите няма да бъдат върнати  Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО) Тази събота и неделя 3 мин. Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО)  Да инсценираш гибелта си: Над 3 години затвор чакат германецa, заловен в опит за застрахователна машинация Светът 2 мин. Да инсценираш гибелта си: Над 3 години затвор чакат германецa, заловен в опит за застрахователна машинация  Адвокат: Ако Конституционен съд анулира отнемането на коли, към този момент отнетите няма да бъдат върнати Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Ако Конституционен съд анулира отнемането на коли, към този момент отнетите няма да бъдат върнати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР