Отново протестират родители на деца с увреждания. Те издигнаха палатков

...
Отново протестират родители на деца с увреждания. Те издигнаха палатков
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред НС

Отново стачкуват родители на деца с увреждания. Те издигнаха палатков лагер пред постройката на Народното събрание в Деня на детето. Мотото на палатковия митинг е: " Системата ни убива ".

Соцлидерът Корнелия Нинова излезе за беседва с тях. Ще внесем законодателни оферти за хората с увреждания, акцентира тя. Българска социалистическа партия е подготвена да стартира смяна в политиките и промяна на философията за хората с увреждания . Те нямат потребност единствено от финансова помощ, а от цялостна смяна в оценката на ТЕЛК-овете, разяснява Нинова.

 ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха за децата
ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха за децата

Без заеми, които идващите генерации ще връщат, желаят социалистите

В системата на ТЕЛК-овете е редно да се отдава значение не толкоз на това какъв брой % не могат да работят хората с увреждания, а в какъв % са работоспособни .

Нинова разясни, че задачата е тези хора да могат да намерят работа . Ние действаме по нашите оферти и евентуално ще ги внесем до края на тази сесия, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Попитана за дарените от нея 600 лева на деца сираци и дали си прави пиар за сметка на страданията на хората, Нинова акцентира, че си извършва обещанията. " Няма значение дали е 1 юни или 1 декември. Обещанието би трябвало да се извършва ", сподели соцводачът. Имам вътрешната увереност, че политиците би трябвало да се лишим от доста привилегии, които имаме, добави водачът на Българска социалистическа партия.

 Не пуснаха майките с черни балони и тениски в Народното събрание
Не пуснаха майките с черни балони и тениски в Народното събрание

Те имаха среща с депутатите социалисти

До 30 юни се чака от Министерството на труда и обществената политика да показват идея за закон обществените услуги.

По-рано денем майка на дете с увреждания съобщи пред БНР: " Всяко едно решение или разискване на проблемите бива спирано, бива протакано. Всичко това се случва благодарение на национално показаните организации, които сякаш би трябвало да ни пазят, а действително ни се коства, че пречат ".

Държавата субсидира национално показаните организации с 4.5 милиона лв. годишно , с цел да се устоят, разясни майката на дете с увреждания.

 Няма кой в Народно събрание да чуе майките с черни балони на площада Обновена
Няма кой в Народно събрание да чуе майките с черни балони на площада

5-ти народен митинг на родителите на деца с увреждания

" Те, по този начин да се каже, работят за страната, защото тя им заплаща . И тъй като това национално посланичество съществува над 20 години - сами виждате, че няма никакъв смисъл от тях . Ние не се припознаваме с тях, тъй като нищо досега не е променено за хората ", безапелационна е Ина Маринова - майка на дете с увреждания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР