Отново протести в Алжир с искане приближените на Абделазиз Бутефлика

...
Отново протести в Алжир с искане приближените на Абделазиз Бутефлика
Коментари Харесай

Съдят петима милиардери за корупция в Алжир

Отново митинги в Алжир с искане доближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат изправени на съд. Петима алжирски милиардери към този момент са в ареста. Шефът на генералния щаб на армията приветства антикорупционната акция против обкръжението на някогашния държавен глава.

И през днешния ден хиляди младежи се събраха на проява против ръководещите в Алжир и с искане доближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат съдени.

Протестът се организира макар задържането на петима милиардери. Единият от тях е Исад Ребраб, считан за най-богатия човек в северноафриканската страна, който има бизнес с храни и захар.

Останалите са четирима братя от семейството Кунинеф - авторитетно семейство, доближено до Абделазиз Бутефлика, който се отдръпна от поста президент под натиска на всеобщите митинги в страната.

Петимата ще бъдат изслушани в границите на антикорупционно следствие. Става дума за неспазване на подписани с страната контракти и търговия с въздействие.

Миналата седмица началникът на генералния щаб военачалник Гаид Салах съобщи, че чака членове на ръководещия хайлайф да бъдат съдени за корупция.

Алжирски съд към този момент изпрати призовки на някогашния министър председател Ахмед Уяхия и на настоящия финансов министър Мохамед Лукал. Те ще се явят пред съда по отношение на следствие за хипотетична корист с публични средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР